Hilde Crevits (CD&V).
Volledig scherm
Hilde Crevits (CD&V). © BELGA

Minister Crevits over brexit-handelsakkoord: “Impact op visserij zal groot zijn”

Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V), bevoegd voor Visserij, reageert opgelucht dat er een akkoord is bereikt tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor zullen Vlaamse vissers de volgende jaren verder tong, zeeduivel, roggen en pladijs mogen vangen in Britse wateren, bevestigt ze. "Toch zal de impact op de visserijsector groot zijn. Zij verdienen nu specifieke aandacht zodat een leefbare visserij in Vlaanderen mogelijk blijft", klinkt het.

 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 2. Pierre Van Damme: "Komende week meer duidelijkheid over aanpassing vaccinatiestrategie”
  Play

  Pierre Van Damme: "Komende week meer duidelijk­heid over aanpassing vaccinatie­stra­te­gie”

  Nu de cijfers de slechte kant opgaan en bedrijven de beloofde vaccins niet kunnen leveren, neemt de druk voor een aangepaste vaccinatiestrategie toe. Dat vertelt vaccinoloog Pierre Van Damme in VTM Nieuws. Tegelijk zorgt het vaccin van Johnson & Johnson dat werd goedgekeurd in de Verenigde Staten voor nieuwe hoop. Volgens de vaccinoloog komt volgende week meer duidelijkheid over de nieuwe strategie.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven