Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Super League of vernieuwde Champions League? België is sowieso de dupe: “Als het Belgisch voetbal één ding kon missen, dan was het dit wel.”

VoetbalAls de Super League er effectief komt, lijken onze Belgische clubs voorgoed een streep te mogen trekken door mogelijke droomaffiches als Real Madrid en Barcelona. Maar wat blijkt? Ook als de Super League er niét komt, behoren Club Brugge en co tot de verliezers van deze krachtmeting. Michael Verschueren, bestuurder bij Anderlecht en lid van de ECA, en AA Gent-voorzitter Ivan De Witte roepen op om dringend rond de tafel te gaan zitten. 

19 reacties

 • jammy cappon

  3 maanden geleden
  Als het geld regeert..., eerlijk, sinds het arrest Bosmans is het voetbal enorm veranderd en niet altijd ten goede, spijtiggenoeg. Kan me niet vereenzelvigen met een ploeg waar ik nooit/zelden het stadion kan betreden. Vroeger was het simpel : kampioen speelde Cl, bekerwinnaar Ec2 en tweede en derde plaats competitie EL3. Geen poules, heen-en terugwedstrijd en gedaan. Verrassingen mogelijk. Steeds spannend.
 • anatole bettencourt

  3 maanden geleden
  @Jan Boden : zeer correcte analyse. Verklaart misschien waarom die beurgang er plotsklaps moest komen : cashen voor het te laat is.
 • Edmond Vanderhallen

  3 maanden geleden
  Beste journalisten, enkele vragen: Wat kost het de belastingbetaler in Europa om het voetbal aan de gang te houden? Wat is het totale Europese bedrag aan belastingen-voordeel voor clubs en spelers? Hoeveel supporters/mensen in de regio/personeel/toeleveringsbedrijven vertegenwoordigen alle NIET SuperL clubs in vergelijking met die 12 SuperL clubs? Relevante cijfers die de politiek in Europa zullen verplichten om een einde te maken aan dit wansmakelijk ‘geld is alles’ spektakel.
 • Rik Ledoux

  3 maanden geleden
  Een reden te meer dat de KBVB en ProL zorg moeten dragen voor hun clubs. Eerst in eigen keuken orde.
 • Adriaansen Koen

  3 maanden geleden
  Dag voetbal, het waren aangename jaren, maar nu is het echt voorbij adieu vaarwel tot ziens tot in den draai...
 1. Na noodkreet buschauffeurs van eersteklasseclubs: gebruik van Bengaals vuur rond voetbalstadions wordt strenger aangepakt

  Na noodkreet buschauf­feurs van eersteklas­se­clubs: gebruik van Bengaals vuur rond voetbalsta­di­ons wordt strenger aangepakt

  Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft maandag samen met de Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond en een delegatie buschauffeurs van eersteklasseclubs aangekondigd dat het gebruik van pyrotechnisch materiaal zoals Bengaals vuur en rookbommen rond de voetbalstadions strenger wordt aangepakt. De voetbalwet zal verstrengd worden.