Roberto Martínez gaat in op kwetsbaarheid defensie: “Geen linksvoetige verdedigers niet goed voor balans”

Rode DuivelsWat hieronder volgt, is niet het grootste artikel op de Rode Duivels-pagina’s maar misschien wel het belangrijkste. Namelijk de (tactische) uitleg van Roberto Martínez waarom de nationale ploeg moeite heeft met goed verdedigen.

18 reacties

 • Gilbert Vermeersch

  3 maanden geleden
  Tegen op het papier sterkere Tjechië moet er vóór mij gèèn Tielemans bij, kan nooit een leider worden wegens niet de juiste voetbal kop en is over het paard getild. Moet ook niet per sè de betere Vanaken zijn. Alhoewel!
 • Anthony Peeters

  3 maanden geleden
  België heeft genoeg talenten rondlopen voor het middenveld en verdedigers en keepers maar waar blijven de echte spitsen? Als lukaku stopt of blessure heeft dan hebben ze een groot probleem!
 • Frankie Albert Goethals

  3 maanden geleden
  Er is genoeg talent op komst in de verdediging zoals Cobbaut, Delcroix en Bornauw die én jong én goed zijn. Alleen moeten die tussentijds hun kans krijgen binnen de groep.
 • Lieven Herman

  3 maanden geleden
  Een deel van de oplossing is een verdediger van Witsel maken. Uitverdedigen zal erop vooruit gaan en dan kunnen de andere verdedigers zich meer met hun directe tegenstander bezig houden. In het midden veld zijn er genoeg goede spelers.
 • Chris van Helleputte

  3 maanden geleden
  Dennis Odoi misschien oproepen?