Roel Van Espen (50) kijkt uit naar het moment dat hij weer elke vrijdagavond iets kan komen drinken in Het Wiel.
Volledig scherm
PREMIUM
Roel Van Espen (50) kijkt uit naar het moment dat hij weer elke vrijdagavond iets kan komen drinken in Het Wiel. © Bollen

Tournée Générale. Schrijver/Muzikant Roel Van Espen drinkt zijn eerste pint in het café waar hij al 30 jaar vaste klant is: “Het Wiel is een gepimpte bruine kroeg”

TienenHLN lanceert Tournée Générale in het vooruitzicht van de heropening van de horecaterrassen op zaterdag 8 mei. Elke dag trekken de reporters de straat op om de leukste horecanieuwtjes op te pikken. Vandaag ontmoeten we muzikant, redacteur en auteur Roel Van Espen (50) op de Veemarkt van Tienen. Lees hier waarom hij al 30 jaar naar dezelfde plek komt voor een frisse pint. 

 1. Overlijden in appartementsblok Breughelhof vastgesteld na geurhinder
  Tienen

  Overlijden in apparte­ments­blok Breughel­hof vastge­steld na geurhinder

  Afgelopen weekend kwam zowel politie als brandweer ter plaatse aan residentie Breugelhof, een appartementscomplex aan de Kabbeekvest in Tienen, nadat er melding werd gemaakt van een sterke geurhinder. Eenmaal ter plaatse stelde de politiedienst het overlijden vast van één van de huurders. De geurhinder was afkomstig uit diens appartement. Aanvankelijk werd gedacht dat het slachtoffer in verdachte omstandigheden was omgekomen, maar het parket van Leuven weerlegt dat en bevestigt dat het hier niet om een strafrechtelijke zaak gaat. Verdere informatie over de omstandigheden waarin de persoon overleed of andere gegevens werden niet vrijgegeven.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.