Hoogstratenaar Florejan Verschueren kiest voor Oud Hoogstraeten als eerste terras dit weekend.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogstratenaar Florejan Verschueren kiest voor Oud Hoogstraeten als eerste terras dit weekend. © Gregory Van Gansen / Photo News

Florejan Verschueren kiest voor Oud Hoogstraeten om weer op terras te gaan: “Een oase van rust pal in het centrum”

HoogstratenZaterdag 8 mei is het zover. Een dag waar toch menig Vlaming heeft naar uitgekeken om weer een terrasje te kunnen in zijn of haar favoriete kroeg of restaurant. Muzikant Florejan Verschueren (43) moet zaterdag nog werken, maar hoopt zondag toch op het terras van Oud Hoogstraeten te kunnen gaan zitten. “Gezellig met het gezin of met vrienden op het terras pal in het centrum van Hoogstraten en toch rustig. Zalig is het.” Lees meer over bekende Vlamingen en hun favoriete horecazaak in dit dossier.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Zaal ‘t Markenhof ondergaat metamorfose: “Vrijwilligers hebben 70 ton puin naar buiten gehaald”
  Minderhout

  Zaal ‘t Markenhof ondergaat metamorfo­se: “Vrijwilli­gers hebben 70 ton puin naar buiten gehaald”

  ’t Markenhof in Minderhout heeft het voorbije jaar een ware metamorfose ondergaan. Een jaar na de oproep tot een winwin-lening om de nodige renovatiewerken te kunnen uitvoeren, hebben vele vrijwilligers (en enkele aannemers) de zalen volledig vernieuwd. Met de lening werd 120.000 euro opgehaald. “We zijn onze vrijwilligers zo ontzettend dankbaar, want zonder hen had het nooit gekund”, zegt Luc Hertoghs van ’t Markenhof.