ANP
Volledig scherm
PREMIUM
ANP © ANP

Hoe moet het amateurvoetbal zich redden? Besef dringt eindelijk door: “1.000 euro of meer per maand verdienen aan een hobby, dat is niet normaal”

Belgisch voetbalEén op de tien Vlaamse amateurclubs vreest dat corona de doodsteek kan zijn voor hun vereniging. Dat blijkt uit een brede rondvraag van Het Laatste Nieuws bij meer dan honderd ploegen, van eerste amateurklasse tot vierde provinciale. Maar de clubs lijken het licht gezien te hebben. De helft wil het mes zetten in de woekerpremies en hoge vaste vergoedingen voor voetballers in de provinciale reeksen. “Veel spelers kunnen hun terras of veranda betalen met hun winstpremies. Dat is onhoudbaar." 

59 reacties

 • Geert Landsman

  3 maanden geleden
  Gemeenten moeten stoppen met subsidies voor clubs. De leden moeten het betalen of stoppen met de club.
 • Pieter De Ruyter

  3 maanden geleden
  Voor zij die zich afvragen waar ze het geld halen,dat is een gemakkelijk antwoord.Wat denk je dat de gemeenten en steden doen met hun gemeentebelastingen en al die dure taxen op elektriciteit? Die worden voor een groot stuk belegd in de aankoop en het onderhoud van voetbalterreinen en het betalen van voetballers die niet goed genoeg zijn om prof te worden.
 • Michel Marcelis

  3 maanden geleden
  Dit zou per direct moeten verboden worden, met zeer stikte controles en boetes op het niet naleven. Vrijwilligers voor een goed doel mogen niet betaald worden of krijgen slechts een habbekrats, maar deze heren en dames rijven bakken geld binnen en de arrogante clubleidingen gaan hier gretig in mee...
 • Ronny Cuypers

  3 maanden geleden
  Wie geld wil verdienen met een hobby moet aansluiten bij een beleggingsclub. Alle andere hobby's kosten geld.
 • Michel Oyen

  3 maanden geleden
  Ik vraag me al jaren af waar men dat geld blijft halen.
 1. Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne
  Play

  Mulder & Degryse geloven in Gouden Bal voor De Bruyne

 2. Bekijk hier de samenvatting van Dortmund-Manchester City
  Play
  Champions League

  Bekijk hier de samenvat­ting van Dort­mund-Manchester City