Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Eén op tien amateurclubs vreest voor toekomst, helft wil snijden in vergoedingen voor spelers

Belgisch voetbalZowat één op de tien amateurclubs vreest voor zijn toekomst. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Laatste Nieuws bij 112 clubs. Een mogelijke oplossing? Snoeien in de woekerpremies en hoge vaste vergoedingen voor voetballers in de provinciale reeksen.

36 reacties

 • Andre Vansteenbrugge

  3 maanden geleden
  Amateur, dus zonder vergoeding. In de meeste andere sporten betaalt de sporter om te mogen sporten. Voetballers tot in de lagere reeksen willen verdienen aan hun hobby. En de gemeenten steunen dat door te springen om het voetbal te helpen.
 • Danny Govaerts

  3 maanden geleden
  Amateurs dat is hobby dat moet niet vergoed worden. Ze moeten spelen voor de glorie van de club. Ze mogen blij zijn dat een club hun de infrastructuur en de velden ter beschikking stelt voor hu hobby.
 • PHILIPPE DUTILLEUL

  3 maanden geleden
  amateur = geen vergoeding. Het zijn de clubs zelf die betalen om 'betere' spelers te laten komen. Het is niet enkel in de voetbal. In vele sporten is dat zo. Basket, volleybal, enz. De club wil hoger geraken --> betere spelers vinden (= hoge onkostenvergoeding), enz.
 • Dieter Devreeze

  3 maanden geleden
  Ik doe athletiek en krijg daar hoogstens een een handdoek mee gewonnen. Een hobby kost geld en ja ook voor voetballers. Ze moeten maar goed genoeg zijn om prof te worden. Dan is hun werk en niet langer hun hobby.
 • jef verheyen

  3 maanden geleden
  Als he weet dat voetbal zowat de enige sport is voor amateurs die dik betaald worden voor mij hoeven die helemaal niet betaald worden
 1. Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepunten van de slotspeeldag in de reguliere competitie
  Play
  Jupiler Pro League
  1

  Van gejuich bij RSCA en W-Beveren tot treurnis bij Moeskroen: de hoogtepun­ten van de slotspeel­dag in de reguliere competitie

  0:00
 2. Wout van Aert: "Ik durfde niet te geloven dat ik gewonnen had"
  Play

  Wout van Aert: "Ik durfde niet te geloven dat ik gewonnen had"