Lefevere geeft opmerkelijk interview na zege Alaphilippe: "Evenepoel heeft voor Julian gereden”

WK wielrennenOpnieuw de regenboogtrui in de rangen van Deceuninck-Quick.Step. Patrick Lefevere zag Julian Alaphilippe optimaal profiteren van het harde labeur van Remco Evenepoel. “De Belgen hebben de koers gekregen die ze vroegen. Maar je moet op het einde nog een paar kogels overhebben, hé.” 

169 reacties

 • johnny palmaers

  2 maanden geleden
  Ik denk dat Patrick Lefevere wat lang in de VIP-tent is blijven hangen. Een "normale" sportbestuurder brengt een vooraanstaand teamlid uit zijn eigen ploeg zeker niet op deze manier in de problemen Ik vind zijn opmerking trouwens laag bij de grond. Misschien is hij al op de hoogte dat Remco binnenkort in een andere trui rijdt en wil hij hem op deze manier terugpakken. Waar blijft nu de repliek van onze bondscoach want ik ga er vanuit dat Remco de teamorders heeft uitgevoerd.
 • Fons Mommen

  2 maanden geleden
  Evenpoel doet gewoon zijn goesting hij is Belg dus moet hij rijden voor de Belgen volgende keer niet meer mee nemen
 • Guy Bekaert

  2 maanden geleden
  De Belgen mochten nooit alles op Van Aert gezet hebben , dit heb ik dikwijls gezegd voor het WK . Evenepoel moest altijd als tweede kopman uitgespeeld worden .
 • Willy Mangelschofs

  2 maanden geleden
  De Belgen hebben geknecht voor alle toplanden en die hebben deze schitterende hulp in dank aanvaard. Bovendien hebben ook de media weer een grote rol gespeeld in het favoriseren van Wout. Acheraan op zijn shirt stond een grote,rode lap en die andere Belgen voerden hun opdracht gedwee uit tot groot jolijt van de andere ploegen!
 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Als Remco op kop reed om het verschil te maken voor de kopgroep dan profiteerden zowel Van Aert als Alaphilippe daar van. Beide zaten in een zetel. Alaphilippe stond op uit die zetel en vertrok. Van Aert kwam met moeite recht en kon hem niet volgen. Anderen ook niet. Dus Alaphilippe was die dag gewoon de beste.
 1. “België kon theoretisch gezien niet verliezen”: wereldkampioen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwinning in 1975
  Streamz
  6

  “België kon theore­tisch gezien niet verliezen”: wereldkam­pi­oen Hennie Kuiper blikt terug op zijn overwin­ning in 1975

  Zondag strijkt het WK wielrennen voor de tiende keer in ons land neer. In 1975 werd Nederlander Hennie Kuiper wereldkampioen in de Waalse stad Yvoir. Hij verwees Roger De Vlaeminck en Jean-Pierre Danguillaume naar de dichtste ereplaatsen en Eddy Merckx finishte als achtste. Met ‘Regenboog’ brengt Streamz een reconstructie van de voorgaande Belgische WK-edities. Voor HLN blikt Hennie Kuiper terug op zijn triomftocht van 46 jaar geleden: “Er stonden honderdduizend toeschouwers langs de kant. Het was geweldig.”