Haar aanwezigheid zorgt voor verrassing en vijandigheid, soms zelfs agressie. Maar Clarissa Ward doet in de straten van Kaboel wat ze al haar hele leven doet: verhalen vertellen.
Volledig scherm
PREMIUM
Haar aanwezigheid zorgt voor verrassing en vijandigheid, soms zelfs agressie. Maar Clarissa Ward doet in de straten van Kaboel wat ze al haar hele leven doet: verhalen vertellen. © AP

PORTRET. Clarissa Ward, CNN-reporter in straten van Kaboel: “Als ik angst voel, word ik kalm en gefocust”

Toen ze acht jaar was, had ze al elf verschillende kindermeisjes gehad, van allerlei nationaliteiten. Het maakte Clarissa Ward (41) allergisch voor routine, een vrouw van de wereld. Vandaag is ze als CNN-reporter het gezicht van de machtsgreep in Afghanistan. Daarnaast is ze moeder van twee peuters, waardoor ze zich op álle fronten wil  bewijzen. Is dat ambitieus?  Of overmoedig? Een portret.

19 reacties

 • Konrad Dobson

  3 maanden geleden
  Grappig dat ze nog zei dat ze ondanks dat ze "dood aan amerika schreeuwden" en haar als vrouw onderdrukken, ze "meestal vriendelijk zijn". Even belachelijk als die andere CNN propaganda reportage over BLM waar die man voor een vuurzee staat en ze "mostly peaceful" noemde. CNN is niets meer dan het propagandakanaal van de democraten.
 • patrick claeys

  3 maanden geleden
  Wat ik me altijd afvraag bij foto's uit Talibanland: Waarom lopen die kerels toch altijd en overal met wapens te zwaaien? Als hun regime dan toch zo "godvruchtig en rechtvaardig" is, dan moeten wapens toch overbodig zijn, niet?
 • emile laureys

  3 maanden geleden
  Ze doet haar job zoals ook haar mannelijke collega's dat doen.En geen zorgen,ze zal het overleven want heeft Kaboel een kleine 10 uur geleden verlaten.
 • Etienne Callebout

  3 maanden geleden
  Hela ,een vraagje hoe zit het met de hulp aan de echte Belgen die in nood zitten door de overstromingen in Wallonië .Die mensen zitten zonder verwarming en een geen dak boven hun hoofd en de winter komt er aan wie zal eens opkomen voor deze mensen .
 • Norman Hardy

  3 maanden geleden
  "Als ik angst voel wordt ik kalm en gefocust" dat is weinigen gegeven. Zo gedreven dat ze niet anders kan dan registreren en rapporteren. Chapeau en hopelijk overleef je maar ik vrees...