De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.
Volledig scherm
De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. © REUTERS

Oostenrijkse bondskanselier niet bereid extra Afghaanse vluchtelingen op te vangen

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz is niet bereid extra Afghaanse vluchtelingen op te vangen in zijn land. “Ik ben niet van mening dat we nog meer mensen moeten opvangen in Oostenrijk, wel integendeel”, zegt hij zondag in een televisie-interview. Oostenrijk heeft met meer dan 40.000 Afghanen nu al de op één na grootste Afghaanse gemeenschap in de Europese Unie, in verhouding tot het totaal aantal inwoners.

90 reacties

 • jaak Peeters

  2 maanden geleden
  Van Lierde: Vlaams Belang en N-VA man. Doe uw ogen open.
 • Marc Van Lierde

  2 maanden geleden
  Slimme mens... Wanneer staat er in België zo iemand op... Hoogdringend...
 • eli bosch

  2 maanden geleden
  Toch nog enen slimmen die het licht gezien heeft!
 • Stevie Patroon

  2 maanden geleden
  Gelijk heeft ie. Stop maar gauw de evacuaties. Dat ze daar vechten voor hun rechten. We hebben ze 20 jaren militaire opleiding en financiële middelen gegeven.
 • jan wuyts

  2 maanden geleden
  Moeten wij de problemen van Afghanistan oplossen Turkmenistan het dichtste veilige land zelfde cultuur en godsdienst vb. heeft een 700km grens met dat land en is zelfs nog rijk aan energie voorraden laten we onze paardenkleppen afdoen en de realiteit onder ogen zien.
 1. Russen beschuldigen Amerikaanse journaliste ervan “seksobject” te zijn: “Ze moest Poetin afleiden”

  Russen beschuldi­gen Amerikaan­se journalis­te ervan “seksobject” te zijn: “Ze moest Poetin afleiden”

  Een Amerikaanse journaliste heeft de Russische staatsmedia over zich heen gekregen nadat ze president Vladimir Poetin interviewde tijdens de Russian Energy Week in Moskou. Volgens de Russen zou Hadley Gamble van nieuwszender CNBC zich gedragen hebben als een “seksobject” en zou het haar doel geweest zijn om Poetin af te leiden. Zelf zei Poetin tijdens het interview op een zeker moment dat de vrouw “te mooi” was om sommige van zijn antwoorden te begrijpen.