De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz.
Volledig scherm
De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz. © REUTERS

Oostenrijkse bondskanselier niet bereid extra Afghaanse vluchtelingen op te vangen

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz is niet bereid extra Afghaanse vluchtelingen op te vangen in zijn land. “Ik ben niet van mening dat we nog meer mensen moeten opvangen in Oostenrijk, wel integendeel”, zegt hij zondag in een televisie-interview. Oostenrijk heeft met meer dan 40.000 Afghanen nu al de op één na grootste Afghaanse gemeenschap in de Europese Unie, in verhouding tot het totaal aantal inwoners.

90 reacties

 • jaak Peeters

  3 maanden geleden
  Van Lierde: Vlaams Belang en N-VA man. Doe uw ogen open.
 • Marc Van Lierde

  3 maanden geleden
  Slimme mens... Wanneer staat er in België zo iemand op... Hoogdringend...
 • eli bosch

  3 maanden geleden
  Toch nog enen slimmen die het licht gezien heeft!
 • Stevie Patroon

  3 maanden geleden
  Gelijk heeft ie. Stop maar gauw de evacuaties. Dat ze daar vechten voor hun rechten. We hebben ze 20 jaren militaire opleiding en financiële middelen gegeven.
 • jan wuyts

  3 maanden geleden
  Moeten wij de problemen van Afghanistan oplossen Turkmenistan het dichtste veilige land zelfde cultuur en godsdienst vb. heeft een 700km grens met dat land en is zelfs nog rijk aan energie voorraden laten we onze paardenkleppen afdoen en de realiteit onder ogen zien.
 1. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 2. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
  Streamz

  Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

  Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.