Oorlogsjournalist Robin Ramaekers analyseert de situatie in Afghanistan.
Volledig scherm
Oorlogsjournalist Robin Ramaekers analyseert de situatie in Afghanistan. © VTM NIEUWS, AP

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers: “Van ene op andere dag alles anders in Afghanistan: terug in traditionele gewaden, geen vrouwen meer op straat”

Afghanistan is opnieuw in handen van de taliban, de chaos is compleet. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers volgt het nieuws op de voet en gaf vanmorgen bij radiozenders QMusic en Joe uitleg over de situatie in het land. Bij HLN LIVE gaf hij ook een antwoord op al uw vragen. Volgens Ramaekers zijn mensen in hoofdstad Kaboel vanochtend in een volledig andere wereld wakker geworden. “Van de ene dag op de andere eigenlijk twintig jaar terug in de tijd.”

94 reacties

 • Bert D'Hondt

  2 maanden geleden
  20 jaar terug in de tijd. Het enige verschil is nu dat ze geen stenen, messen en oude Kalashnikovs meer hebben, maar moderne Amerikaanse wapens die ze daar achtergelaten hebben...
 • Jo Nijs

  2 maanden geleden
  Om een of andere reden, werkt democratie niet of nooit in het Midden-Oosten. Alleen dictatuur en de ijzeren vuist werkt daar. De voorbeelden zijn legio: Syrie, Egypte, Afghanistan, Saoedi-Arabië, Tunesie. Het is alsof ze onderdrukt willen worden.
 • Marianne Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Dat is wat de bevolking heeft gekozen. Ze hadden kunnen vrijheid hebben, als ze bereid waren om ervoor te vechten. Zoals onze voorouders hebben gedaan in de wereldoorlogen. Maar nee, dat deden de Afghanen niet, en nu hebben ze wat ze verdienen.
 • peter destoop

  2 maanden geleden
  Sylvain Helsen. Het is wel trump die begonnen is met de troepen terug te trekken, niet biden.
 • Serge Vanruysseveldt

  2 maanden geleden
  Met Amerika was Afganistan 30 jaar terug in de tijd geduwd, met de Talibaan is dat 200 jaar. Hoe zegt men ook weer, als eerst Rusland en dan de USA vechten voor het been, loopt China er mee heen
 1. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.