Links: Haji Mullah Achakzai, de generaal die geblinddoekt geëxecuteerd werd.
Volledig scherm
Links: Haji Mullah Achakzai, de generaal die geblinddoekt geëxecuteerd werd. © RV

Maskers van de taliban vallen snel af: politiechef geëxecuteerd, wanhopige ouders geven baby uit handen en vrouwelijke nieuwsankers mogen niet meer op tv

De taliban 2.0? Vergeet alle mooie praatjes. Van het zogezegde opgesmukte imago blijft na amper een paar dagen niets meer overeind. Ver weg van de camera’s begaan strijders in Afghanistan dezelfde wreedheden als voorheen. Zo werd een Afghaanse politiechef geblinddoekt geëxecuteerd, kregen burgers slaag omdat ze met de nationale vlag zwaaiden en mogen vrouwelijke nieuwsankers niet meer op tv verschijnen. Op beelden is zelfs te zien hoe wanhopige ouders hun baby uit handen geven om het een leven onder taliban-bewind te besparen.

  1. Sport, emoties én drama: vijf meeslepende streamingtips
    Streamz

    Sport, emoties én drama: vijf meeslepen­de streaming­tips

    Weinig hobby’s maken zo veel emoties in ons los als sport. Naar aanleiding van de nieuwe Streamz-release ‘The Window’, dat zich afspeelt tijdens de transferperiode binnen het voetbal, vullen wij onze Kijkgids deze week aan met andere topseries en films die drama en sport verweven tot een meeslepende kijkervaring. Diepe karakterstudies in ‘Friday Night Lights’ (Hulu), datagedreven stuntwerk in ‘Moneyball’ (Netflix), hilarische scènes in ‘Ted Lasso’ (Apple TV+) en een temperamentvolle basketbalcoach in ‘Big Shot’ (Disney+): dit zijn onze favoriete sporttitels om te streamen.