Totale chaos op luchthaven van Kaboel, waar volk toestroomt in poging land te ontvluchten

Totale chaos op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel: duizenden Afghanen zijn naar de luchthaven gevlucht en binnengedrongen tot op het tarmac, waar ze wanhopig op en in vertrekkende vliegtuigen proberen te klimmen. Ze zijn doodsbang nu de taliban opnieuw de macht hebben gegrepen in hun land en willen het zo snel mogelijk ontvluchten. In het tumult vielen al meerdere doden. Aanwezige Belgen doen in VTM NIEUWS een wanhopige oproep vanuit de luchthaven: “Ik hoop dat er een vlucht komt. Ons leven is in gevaar.”

 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 2. Taliban roepen op tot overleg: “Oorlog in Afghanistan is voorbij”

  Taliban roepen op tot overleg: “Oorlog in Afghanis­tan is voorbij”

  De taliban hebben de macht in Afghanistan overgenomen, nadat ze ook de hoofdstad Kaboel voor een groot deel onder controle hadden gekregen. In het presidentiële paleis in Kaboel riepen vertegenwoordigers van de islamitische fundamentalisten officieel de overwinning uit, zo was te zien op beelden die de Arabische zender al-Jazeera uitzond. De belangrijke talibanleider mullah Baradar verklaarde in een videoboodschap dat “de echte test om effectief te regeren nu gaat beginnen door de problemen van burgers op te lossen”. Hij merkte op dat de snelle verovering van het land nergens eerder is vertoond.