Cesar Alviar (inzet).
Volledig scherm
PREMIUM
Cesar Alviar (inzet). © rv

“Overtuig mama om een husky voor ons te kopen”: wie was Cesar Alviar, het 9/11-slachtoffer wiens kleindochter iedereen deed glimlachen tijdens herdenking

“Kan je mama alsjeblieft overtuigen om een husky te kopen?” Een Amerikaans meisje toverde vandaag tijdens de 9/11-herdenkingen een lach op het gezicht van alle aanwezigen. Ze was een van de vele mensen die de namen van familieleden mochten voorlezen, en las zo ook de naam van haar overleden grootvader Cesar Alviar voor. Alviar (60) werkte op de 94ste verdieping van de noordelijke toren toen die 20 jaar geleden instortte. “Hij kuste me altijd voor hij ging werken”, vertelde zijn vrouw eerder in een interview. Maar die dag aarzelde Cesar na de kus. “Het was alsof hij iets wilde zeggen, maar omdat ik haast had, nam ik gewoon afscheid.”

  1. Schooldirecteur geeft details vrij over dagen en uren voor dodelijke schietpartij: “Ouders werden gevraagd hun zoon mee te nemen naar huis, maar zij lieten hem achter”

    Schooldi­rec­teur geeft details vrij over dagen en uren voor dodelijke schietpar­tij: “Ouders werden gevraagd hun zoon mee te nemen naar huis, maar zij lieten hem achter”

    In een brief heeft de directeur van de Oxford High School in de Amerikaanse stad Detroit meer details vrijgegeven over de dagen voorafgaand aan de schietpartij waarbij een 15-jarige leerling vier dodelijke slachtoffers maakte. Ook over de rol van de ouders, die intussen werden aangeklaagd wegens onvrijwillige doodslag, komen meer details naar buiten.