AP
Volledig scherm
© AP

Voormalig UCI-baas klapt uit de biecht: "Ik wist van de positieve test van Chris Froome"

WielrennenBrian Cookson, tussen september 2013 en september 2017 voorzitter van de UCI, vertelt aan Cycling News dat hij op de hoogte was van de positieve test die Chris Froome afleverde. Al bevestigt hij wel dat de Britse renner met Keniaanse roots "geen voorkeursbehandeling kreeg."

21 reacties

 • Pedro Gonzalez

  4 jaar geleden
  Och we weten het toch.....heel de wereld gebruikt doping behalve de Belgen.......
 • Rony Bekaert

  4 jaar geleden
  Ik zou wel eens een wetenschapper ,willen laten uitrekenen hoeveel kans er bestaat om een voltallige ploeg in topconditie te krijgen op het zelfde moment zonder hocus pokus ?
 • karel daneels

  4 jaar geleden
  froome de nieuwe bedrieger van de moderne wielersport samen met zijn ploeg mat medeweten van de bond dit zegt genoeg. die is in mijn ogen geen wielrenner meer maar dopingrenner met vergunning. adieu wielersport die zo om zeep wordt geholpen laat ze dan allemaal slikken een koers voor slikkers en een koers voor niet slikkers
 • Fons Billen

  4 jaar geleden
  als ge dat nieuw verneemt op je laatste werkdag , wat moet je dan mee de volgende dag ?
 • Ludo Daniels

  4 jaar geleden
  Waarom duurt dit zolang om dit bedrog te vinden en wat met de gedupeerde renners die indien zo iemand sneller betrapt wordt ook de kans hadden gehad om een ronde te winnen ?
 1. Nibali: "Froome testte positief toen het regende, dan heb je normaal geen astma"
  Doping in wielrennen

  Nibali: "Froome testte positief toen het regende, dan heb je normaal geen astma"

  Vincenzo Nibali, tweede in het eindklassement van de voorbije Vuelta, plaatst vraagtekens bij het gebruik van het anti-astmamiddel Ventolin dat bij Chris Froome de positieve test opleverde. "Het regende in die periode in Spanje, dus het lijkt me niet logisch dat hij last had van astma", aldus de Italiaan op de website 'Tuttobici'. "Ik heb er zelf ook mee te maken, maar als het regent zijn er geen pollen die bij mij het gebruik van Ventolin noodzakelijk maken. Al is het is te vroeg om te oordelen."
 1. Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder
  Doping in wielrennen

  Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder

  Chris Froome en het gebruik van een astmapuffer. In de Dauphiné van 2014 zorgde het voor het eerst voor opschudding. In de tweede etappe, naar de Col du Béal, gebruikte Froome de inhalator tijdens de wedstrijd. Een opmerkelijk beeld, maar Froome is zich op dat moment van geen kwaad bewust. Vanaf dan volgen de verdachtmakingen zich op rond het succesteam van manager Dave Brailsford. En wordt de hemel rond Team Sky minder helder.