Pieter Van Herck.
Volledig scherm
Pieter Van Herck. © photo_news

Voor het eerst profrenner veroordeeld voor ozontherapie

Voor het eerst in de geschiedenis is een renner veroordeeld voor het gebruik van de omstreden ozontherapie. Een jongeman van 21 uit het Antwerpse Berlaar is daardoor twee jaar geschorst.

 1. Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder
  Doping in wielrennen

  Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder

  Chris Froome en het gebruik van een astmapuffer. In de Dauphiné van 2014 zorgde het voor het eerst voor opschudding. In de tweede etappe, naar de Col du Béal, gebruikte Froome de inhalator tijdens de wedstrijd. Een opmerkelijk beeld, maar Froome is zich op dat moment van geen kwaad bewust. Vanaf dan volgen de verdachtmakingen zich op rond het succesteam van manager Dave Brailsford. En wordt de hemel rond Team Sky minder helder.
 2. Al vijf dokters in vizier van dopingonderzoek dat uitdijt naar topvoetbal

  Al vijf dokters in vizier van dopingon­der­zoek dat uitdijt naar topvoetbal

  Het dopingonderzoek dat eind vorig jaar begon bij veldrijder Tom Meeusen, breidt uit. Het gerecht viseert al zeker vijf dokters die zouden werken met de omstreden ozontherapie. Dat bevestigt hormonenmagistraat Francis Clarysse in de krant Het Laatste Nieuws. Volgens een "goedgeplaatste bron" zouden de artsen behalve topwielrenners ook voetballers, "onder meer uit eerste klasse", en atleten behandeld hebben.
 1. Marc Degryse over periode als sportleider bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"
  Play

  Marc Degryse over periode als sportlei­der bij Club Brugge: "Weinig behoefte om er over te praten"

 2. Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijkste fases
  Play

  Real Madrid klopt Inter: herbekijk hier de belangrijk­ste fases