BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Leif Hoste: "Betaal liever geen 150.000 euro"

Leif Hoste reageert afwachtend op de beslissing van de KBWB om hem een schorsing van twee jaar en een geldboete van 150.000 euro op te leggen op basis van afwijkende waarden in zijn bloedpaspoort. De 36-jarige West-Vlaming, die in 2012 zijn fiets aan de haak hing, kan tegen de uitspraak in beroep gaan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS), maar wacht voorlopig af.

 1. Hinault: "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden"
  Wielrennen

  Hinault: "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden"

  Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault vreest voor het einde van de carrière van Froome. "Nog maar eens blijkt dat je niemand kunt vertrouwen. Ik dacht, na de zaak-Armstrong, dat iedereen begrepen had dat je beter niet meer kunt knoeien. Blijkbaar is dat niet zo." Hinault pleit voor een verbod op Salbutamol en bij uitbreiding voor alle middelen waarvoor een Toestemming voor Therapeutische Noodzaak nodig is. "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden."
 2. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.