Volledig scherm
© AP

Lance Armstrong heeft geen spijt over dopingverleden: "Zou net hetzelfde doen"

WielrennenLance Armstrong (47) is tijdens een interview met de Amerikaanse sportzender NBC Sports teruggekomen op zijn dopingverleden. De Amerikaan won de Tour de France zeven keer op rij tussen 1999 en 2005, maar moest die zeges na zijn toegegeven dopinggebruik weer afgeven.

28 reacties

 • stef peetrus

  2 jaar geleden
  De grootste valsspeler uit de sportgeschiedenis.
 • glenn wouters

  2 jaar geleden
  Jullie zien alleen het plaatje dat hij doping heeft gebruikt, terwijl anderen dat ook deden. Maar ik onthoudt het plaatje ook dat hij zijn kinesiste afdreigde om datums te veranderen, Frankie Andreu an zijn vrouw Betsy en andere ploeggenoten bedreigdeen intimideerde, politici wilde omkopen en ga zo maar door. Maar als jullie het een held willen vinden, ga je gang.
 • Peeters Freddy

  2 jaar geleden
  Een echte topsporter heeft geen doping nodig en natuurlijk zou hij weer koersen op doping, het brengt veel geld op en hij beseft niet dat hij andere toppers in de vernieling geduwd heet met doping, oer slechte mens.
 • dirk claeys

  2 jaar geleden
  Leuk! Amstrong was echter maar een momentopname, de doping gaat onverminderd dagelijks verder,in alle sporten en prestaties!
 • Vanessa Meeus

  2 jaar geleden
  Van een ezel maak je geen koerspaard....laat de sporters vrij in wat ze met hun lichaam willen doen, de wielersport was nooit zo spannend en mooi om naar te kijken als in de periode van Lance.
 1. Nibali: "Froome testte positief toen het regende, dan heb je normaal geen astma"
  Doping in wielrennen

  Nibali: "Froome testte positief toen het regende, dan heb je normaal geen astma"

  Vincenzo Nibali, tweede in het eindklassement van de voorbije Vuelta, plaatst vraagtekens bij het gebruik van het anti-astmamiddel Ventolin dat bij Chris Froome de positieve test opleverde. "Het regende in die periode in Spanje, dus het lijkt me niet logisch dat hij last had van astma", aldus de Italiaan op de website 'Tuttobici'. "Ik heb er zelf ook mee te maken, maar als het regent zijn er geen pollen die bij mij het gebruik van Ventolin noodzakelijk maken. Al is het is te vroeg om te oordelen."
 1. Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"
  Play

  Bart Tommelein: "Het WK wordt een afgebakend evenement"

 2. De hoogtepunten van een fraaie topper tussen Club en Genk
  Play
  Jupiler Pro League

  De hoogtepun­ten van een fraaie topper tussen Club en Genk