AFP
Volledig scherm
© AFP

Italiaan Nicola Ruffoni vier jaar geschorst

De Internationale Wielerunie UCI heeft de Italiaan Nicola Ruffoni een schorsing van vier jaar opgelegd. De renner kreeg het nieuws vandaag op zijn 27e verjaardag te horen. Bij een controle buiten competitie op 25 april, kort voor de start van de Ronde van Italië, testte Ruffoni positief op het gebruik van groeihormonen.

3 reacties

 • Hugo Schelstraete

  4 jaar geleden
  En wanneer volgt Froom
 • daniel vanmechelen

  4 jaar geleden
  Heeft pech , dat hij niet bij Sky fietst , want daar krijgen ze niks.
 • Peeters Francis

  4 jaar geleden
  Beter is het om te zeggen dat je astma hebt dan mag alles. (Froome).
 1. UCI-voorzitter wil dat affaire-Froome voor Giro is uitgeklaard én wil Armstrong niet in Ronde
  Wielrennen

  UCI-voorzitter wil dat affaire-Froo­me voor Giro is uitge­klaard én wil Armstrong niet in Ronde

  De salbutamolaffaire van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome moet voor de start van de Giro op 4 mei uitgeklaard zijn. Dat verklaarde de nieuwe UCI-voorzitter David Lappartient vandaag in de Zwitserse krant Neue Zürcher Zeitung. De Brit, die in september positief testte in de Vuelta, moet zich verantwoorden voor UCI. Nadien kan de Internationale Wielerunie reageren met een eventuele schorsing.
 2. Hinault: "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden"
  Wielrennen

  Hinault: "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden"

  Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault vreest voor het einde van de carrière van Froome. "Nog maar eens blijkt dat je niemand kunt vertrouwen. Ik dacht, na de zaak-Armstrong, dat iedereen begrepen had dat je beter niet meer kunt knoeien. Blijkbaar is dat niet zo." Hinault pleit voor een verbod op Salbutamol en bij uitbreiding voor alle middelen waarvoor een Toestemming voor Therapeutische Noodzaak nodig is. "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden."
 3. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.