Georg Preidler, hier rechts van Tom Dumoulin.
Volledig scherm
Georg Preidler, hier rechts van Tom Dumoulin. © Photo News

Georg Preidler geeft als tweede Oostenrijkse renner bloeddoping toe

WielrennenDe dopingbekentenis van de Oostenrijkse renner Georg Preidler blijft niet zonder gevolgen. De wegen scheiden immers met zijn team Groupama-FDJ.

7 reacties

 • lennart van camp

  3 jaar geleden
  @Freddy er is geen enkele sport zuiver, als je je daar moet ergere kun beter stoppen met kijken, wat ik zeker niet ga doen
 • Freddy van Puymbrouck

  3 jaar geleden
  Op naar de volgende, er zijn zaken die nooit veranderen ondanks dat men u probeert aan te praten dat de wielersport zuiver is, trap er niet in!!.
 • jacques weterings

  3 jaar geleden
  Sport is zeker mogelijk zonder doping maar topsport is dat niet. Las dat de wereldkampioen bridge ( u leest het goed ) is gepakt op doping.
 • frits vdb

  3 jaar geleden
  en nu quick step aan de beurt
 • ivan lindekens

  3 jaar geleden
  doping in de sport is des mens.
 1. Wielrennen opgeschrikt door dopinggeval dat meer dan een jaar werd verzwegen

  Wielrennen opge­schrikt door dopingge­val dat meer dan een jaar werd verzwegen

  De Duitse wielrenner Ralf Matzka heeft in maart 2016 een positieve dopingtest afgelegd. De 27-jarige Matzka, die nu zonder team zit en vorig jaar op de loonlijst van Bora-Argon 18 stond, werd betrapt op het gebruik van Tamoxifen, een stof die de aanmaak van testosteron stimuleert. BORA-Hansgrohe, de opvolger van Bora-Argon 18, en teammanager Ralph Denk brachten het nieuws nu pas naar buiten "om Matzka te beschermen".
 2. Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder
  Doping in wielrennen

  Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder

  Chris Froome en het gebruik van een astmapuffer. In de Dauphiné van 2014 zorgde het voor het eerst voor opschudding. In de tweede etappe, naar de Col du Béal, gebruikte Froome de inhalator tijdens de wedstrijd. Een opmerkelijk beeld, maar Froome is zich op dat moment van geen kwaad bewust. Vanaf dan volgen de verdachtmakingen zich op rond het succesteam van manager Dave Brailsford. En wordt de hemel rond Team Sky minder helder.
 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. Hinault: "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden"
  Wielrennen

  Hinault: "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden"

  Vijfvoudig Tourwinnaar Bernard Hinault vreest voor het einde van de carrière van Froome. "Nog maar eens blijkt dat je niemand kunt vertrouwen. Ik dacht, na de zaak-Armstrong, dat iedereen begrepen had dat je beter niet meer kunt knoeien. Blijkbaar is dat niet zo." Hinault pleit voor een verbod op Salbutamol en bij uitbreiding voor alle middelen waarvoor een Toestemming voor Therapeutische Noodzaak nodig is. "Het is alsof ze in het wielrennen allemaal aan astma lijden."