AP
Volledig scherm
© AP

Dopinglab waar onder meer de stalen van Armstrong werden getest niet langer geschorst

WielrennenHet Franse dopinglaboratorium van Châtenay-Malabry mag weer dopingcontroles uitvoeren. Wereldantidopingbureau WADA had het lab nabij Parijs op 31 oktober geschorst omdat er fouten zouden zijn gemaakt rond de controle van stalen. Die zouden vervuild zijn.

0 reacties

 1. Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder
  Doping in wielrennen

  Froome die puffer gebruikt tijdens koers, de levering van een verdacht pakket en gehackte documenten: rond Team Sky was de hemel de voorbije jaren nooit helder

  Chris Froome en het gebruik van een astmapuffer. In de Dauphiné van 2014 zorgde het voor het eerst voor opschudding. In de tweede etappe, naar de Col du Béal, gebruikte Froome de inhalator tijdens de wedstrijd. Een opmerkelijk beeld, maar Froome is zich op dat moment van geen kwaad bewust. Vanaf dan volgen de verdachtmakingen zich op rond het succesteam van manager Dave Brailsford. En wordt de hemel rond Team Sky minder helder.
 1. Rapport maakt brandhout van Touroverwinning Bradley Wiggins en Sky, Brit ontkent alles: "Erg triest"

  Rapport maakt brandhout van Tourzege Wiggins en Sky, Brit ontkent alles: "Erg triest"

  Een rapport van een Britse parlementaire onderzoeksgroep concludeert dat Bradley Wiggins van Team Sky prestatiebevorderende middelen (corticosteroïden) genomen heeft in aanloop naar de Tour de France van 2012 – die hij won. Daarmee is een "ethische lijn" overschreden. De middelen zouden onder het mom van medicijnen ter behandeling van een aandoening die Wiggins zou hebben gehad, voorbij de dopingcontroles zijn geraakt. De Brit ontkent echter alles en noemt de aantijgingen "erg triest."