David Lappartient.
Volledig scherm
David Lappartient. © photo_news

De oproep van UCI-voorzitter Lappartient aan Sky: "Schors Froome voorlopig"

WielrennenUCI-voorzitter David Lappartient heeft vandaag in de Franse regionale krant Le Télégramme Team Sky opgeroepen viervoudig Tourwinnaar Chris Froome te schorsen in afwachting van de beslissing van de UCI over zijn positieve dopingtest. Lappartient gaf ook aan dat hij het voor mogelijk acht dat de zaak lang blijft aanslepen.

13 reacties

 • joannes Roderigas

  4 jaar geleden
  ook zij durven geen sancties nemen, omdat ze weten dat ze verkeerd gehandeld hebben.
 • Freddy van Puymbrouck

  4 jaar geleden
  Wat een ongelofelijke laffe en onbekwame organisatie is de UCI, ze willen het even doorschuiven naar Sky zelf.Froome laten starten in de tour zal tot ongekende reacties gaan leiden.Dit heeft niets meer met wielrennen en sport te maken maar met achterkamertjes gedoe en veel geld, twee zaken die niet thuishoren in een onderzoek naar een positieve test.
 • Richard Naegels

  4 jaar geleden
  Sky gaat daar zeker op in gaan,loon verder betalen enz.Uci is aant' schipperen, wat is het probleem,leg het uit...........
 • Moreno Tecchio

  4 jaar geleden
  Vragen aan de ploeg om Froome te schorsen is de verantwoordelijkheid door schuiven naar andere , de UCI blijft een laffe instelling
 • Dirk Van Den Bossche

  4 jaar geleden
  Het wordt warm onder zijn voeten, dat wordt puffen
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).