Ex-veldrijder Bart Wellens is vrijgesproken van dopinggebruik. Hij moest zich verantwoorden voor de behandeling met ozontherapie bij dokter Mertens en riskeerde een schorsing en een geldboete. De disciplinaire commissie van de Wielerbond gaat hem nu toch niet vervolgen. In dezelfde zaak gingen eerder ook al Tom Meeusen en Greg Van Avermaet vrijuit.

Bart Wellens ontsnapt aan schorsing en boete van 67.000 euro

UpdateDe Disciplinaire Commissie van de Belgische Wielerbond heeft Bart Wellens (36) vrijgesproken. De gewezen veldrijder moest zich verantwoorden voor twee ozonkuren (op 7 en 27 januari 2011) bij dokter Chris Mertens. Wellens ontsnapt zo aan een schorsing van twee jaar en een boete van 67.000 euro.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Greg Van Avermaet over de hele lijn vrijgesproken
  Update

  Greg Van Avermaet over de hele lijn vrijgespro­ken

  De Disciplinaire Commissie van de wielerbond heeft Greg Van Avermaet vrijgesproken van het gebruik van doping. Er hing hem een schorsing van twee jaar boven het hoofd in de zaak met als spilfiguur 'ozondokter' Chris Mertens. Van Avermaet, met zijn vader Ronald en raadsman Johnny Maesschalck aanwezig op de zitting, reageerde zichtbaar geëmotioneerd. Eerst hield hij de handen voor het gezicht, daarna waren er tranen in de ogen.
 3. Laurens Sweeck moet nog altijd wachten op lot, verdediging vraagt vrijspraak
  Zaak ozondokter

  Laurens Sweeck moet nog altijd wachten op lot, verdedi­ging vraagt vrijspraak

  De Disciplinaire Commissie van de Vlaamse Gemeenschap doet op dinsdag 30 juni om 11u zijn uitspraak in de zaak rond veldrijder Laurens Sweeck. Dat werd vandaag in Brussel beslist na afloop van de laatste hoorzitting. De Belgische kampioen veldrijden bij de beloften riskeert een schorsing van twee jaar voor zijn betrokkenheid in de zaak rond 'ozondokter' Mertens uit Rotselaar, zijn verdediging vraagt de vrijspraak.