EPA
Volledig scherm
© EPA

"Verontrustend misbruik" van schildklierhormoon door Nederlandse schaatsers

Opschudding in Nederland waar de nationale schaatsbond (KNSB) een brief naar zijn atleten stuurde om hun ongerustheid te uiten over het misbruik van schildklierhormonen. Het middel Thyrax staat niet op de lijst van verboden middelen, maar mag niet gebruikt worden zonder medisch attest.

39 reacties

 • Dirk Verstraete

  3 jaar geleden
  Jan Boden je hebt gelijk. Zal ook weer iets met financien te maken hebben. De Nederlandse miljonairs kunnen het zich wel veroorloven. De zogezegd mindere goden die moeten rondkomen met crowdfunding en eigen financiele inbreng niet. 23 medailles in Sotchi door de schaatspakken. . . yeah right !
 • JAN KENIS

  3 jaar geleden
  Buiten Michel Mulder, die kritiek uitte op het gebruik, hoorde ik nog geen enkele Nederlandse schaatser. Als het niet prestatiebevorderend is, waarom wordt het middel dan massaal voorgeschreven ? Tegen wintertenen zeker.
 • Pedro Gonzalez

  3 jaar geleden
  Jan Boden. Die laatste zin is zo onnozel als wat men maar kan bedenken. Het klasse verschil is enorm. Het heeft trouwens niets met prestaties te maken.
 • Erik Vandendriessche

  3 jaar geleden
  dat ze maar ne keer de andere sporten ook controleren --- Dumoulin ?, van gehoord als jonge coureur ? en nog andere -- de hockey vrouwen en mannen -- de schaatsers --- de zwemmers - de atletiek -- enz. eindelijk komt het aan het licht -- ik heb de reportage gisteren gezien op NOS TV -- het gaat er stinken !!!!!! schande voor de medische sportdokters !
 • Ronny Van Wijngaerden

  3 jaar geleden
  dat is misschien de reden waarom er een aantal jonge sporters een hartfalen hebben en/of eraan overlijden.
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.