EPA
Volledig scherm
© EPA

"Verontrustend misbruik" van schildklierhormoon door Nederlandse schaatsers

Opschudding in Nederland waar de nationale schaatsbond (KNSB) een brief naar zijn atleten stuurde om hun ongerustheid te uiten over het misbruik van schildklierhormonen. Het middel Thyrax staat niet op de lijst van verboden middelen, maar mag niet gebruikt worden zonder medisch attest.

39 reacties

 • Dirk Verstraete

  4 jaar geleden
  Jan Boden je hebt gelijk. Zal ook weer iets met financien te maken hebben. De Nederlandse miljonairs kunnen het zich wel veroorloven. De zogezegd mindere goden die moeten rondkomen met crowdfunding en eigen financiele inbreng niet. 23 medailles in Sotchi door de schaatspakken. . . yeah right !
 • jan boden

  4 jaar geleden
  Buiten Michel Mulder, die kritiek uitte op het gebruik, hoorde ik nog geen enkele Nederlandse schaatser. Als het niet prestatiebevorderend is, waarom wordt het middel dan massaal voorgeschreven ? Tegen wintertenen zeker.
 • Pedro Gonzalez

  4 jaar geleden
  Jan Boden. Die laatste zin is zo onnozel als wat men maar kan bedenken. Het klasse verschil is enorm. Het heeft trouwens niets met prestaties te maken.
 • Erik Vandendriessche

  4 jaar geleden
  dat ze maar ne keer de andere sporten ook controleren --- Dumoulin ?, van gehoord als jonge coureur ? en nog andere -- de hockey vrouwen en mannen -- de schaatsers --- de zwemmers - de atletiek -- enz. eindelijk komt het aan het licht -- ik heb de reportage gisteren gezien op NOS TV -- het gaat er stinken !!!!!! schande voor de medische sportdokters !
 • Ronny Van Wijngaerden

  4 jaar geleden
  dat is misschien de reden waarom er een aantal jonge sporters een hartfalen hebben en/of eraan overlijden.
 1. WADA neemt 2262 dopingstalen mee uit Russisch antidopinglab
  Doping

  WADA neemt 2262 dopingsta­len mee uit Russisch antidoping­lab

  Drieënhalve maand nadat onderzoekers van het Wereldantidopingagentschap (WADA) toegang hebben verkregen tot data uit het Russische antidopinglab werden 2262 dopingstalen (met B-stalen inbegrepen 4524) meegenomen voor verder onderzoek. Dat deelde het WADA dinsdag mee. Het lab in kwestie werd de spil in een grootschalig onderzoek na onthullingen over een gestructureerd en staatsgeleid dopingbeleid binnen de Russische atletiek tussen 2011 en 2015. De stalen zullen buiten Rusland verder onderzocht worden.
 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.