REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Ex-WADA-baas waarschuwt TAS in behandeling beroep tegen dopingschorsing: "Rusland vrijspreken zou verschrikkelijke boodschap zijn"

Meer SportMorgen velt het Sportarbitragehof (TAS) in Lausanne zijn verdict: blijft na het beroep van Rusland de schorsing om onder Russische vlag deel te nemen aan de Olympische Spelen en het WK voetbal overeind? Ex-WADA-baas Dick Pound (78) waarschuwt: "Een vrijspraak zou verschrikkelijk zijn."

0 reacties

  1. Geen Olympische Spelen en WK voetbal voor Rusland, máár USADA vindt straf te mild: “Dit is een klap voor zuivere atleten”
    Play
    Meer sport

    Geen Olympische Spelen en WK voetbal voor Rusland, máár USADA vindt straf te mild: “Dit is een klap voor zuivere atleten”

    Rusland mag niet deelnemen aan de komende Olympische Spelen (2020 in Tokio), Winterspelen (2022 in Peking) én het WK voetbal (2022 in Qatar). Dat besliste het Wereldantidopingagentschap WADA. De Russen krijgen 21 dagen om in beroep te gaan tegen de straf. Het EK voetbal van volgend jaar komt niet in het gedrang. Intussen sprak dopingbestrijder Travis Tygart van het USADA, het Amerikaans Antidopingagentschap, zich negatief uit over de sancties wegens “te mild”.