Stefan Denifl.
Volledig scherm
Stefan Denifl. © AFP

Denifl en Hauke officieel door parket beschuldigd van doping in zaak Aderlass, renner riskeert tien jaar cel

DopingStefan Denifl en langlaufer Max Hauke zijn door het parket van Innsbruck formeel beschuldigd van dopinggebruik. De Oostenrijkers werden eerder al geschorst wegens bloeddoping in de zaak Aderlass.

2 reacties

 • Jean Driesen

  3 jaar geleden
  Ik wacht met spanning op de bekendmaking van de namen van betrapte atleten uit die vier andere sporten. Wachten op Godot?
 • rudy verlinden

  3 jaar geleden
  De grote hebben maskeermiddelen...de kleintjes zijn de pineut
 1. WADA ziet aantal positieve controles toenemen, Rusland ‘slechts’ op vijfde plaats
  Doping in sport

  WADA ziet aantal positieve controles toenemen, Rusland ‘slechts’ op vijfde plaats

  Het aantal op doping betrapte sporters is in 2017 wereldwijd gestegen tot 1804. Dat is 13,1 procent hoger dan in het jaar ervoor. Dat deelde het Wereldantidopingagentschap (WADA) mee in zijn jaaroverzicht. In Italië werden in 2017 de meeste overtredingen (171) van de dopingregels vastgesteld, gevolgd door Frankrijk (128) en Verenigde Staten (103). België was nummer acht op de lijst met 54 positieve controles. De boosdoeners waren actief in 93 sportdisciplines en afkomstig uit in totaal 114 landen.
 2. Geen Olympische Spelen en WK voetbal voor Rusland, máár USADA vindt straf te mild: “Dit is een klap voor zuivere atleten”
  Play
  Meer sport

  Geen Olympische Spelen en WK voetbal voor Rusland, máár USADA vindt straf te mild: “Dit is een klap voor zuivere atleten”

  Rusland mag niet deelnemen aan de komende Olympische Spelen (2020 in Tokio), Winterspelen (2022 in Peking) én het WK voetbal (2022 in Qatar). Dat besliste het Wereldantidopingagentschap WADA. De Russen krijgen 21 dagen om in beroep te gaan tegen de straf. Het EK voetbal van volgend jaar komt niet in het gedrang. Intussen sprak dopingbestrijder Travis Tygart van het USADA, het Amerikaans Antidopingagentschap, zich negatief uit over de sancties wegens “te mild”.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.