Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP XTRA

Werken aan slimme verkeerslichten bij Borreshoefstraat

Dilsen-StokkemHet Agentschap Wegen en Verkeer installeert in Dilsen-Stokkem op de Rijksweg (N78) dit najaar een slimme werking van de bestaande verkeerslichten op twee kruispunten. Aan de Europalaan en Oude Kerkstraat zijn de voorbereidingen aan de bekabelingen al bezig. Volgende week wordt ook aan de Borreshoefstraat en Bloemendaal de linksafslagstrook komende vanuit Maasmechelen verlengd. 

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.
 1. Laat doelpunt van Alex Arénate bezorgt Patro Eisden de achtste overwinning op rij: “Je voelt je onklopbaar”
  Voetbal in eerste nationale

  Laat doelpunt van Alex Arénate bezorgt Patro Eisden de achtste overwin­ning op rij: “Je voelt je onklopbaar”

  Patro Eisden blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. De Maaslanders wonnen nu ook het duel tegen hekkensluiter FC Mandel dankzij een late treffer van uitblinker Alex Arénate. De gesloten partij met amper doelkansen verdiende geen schoonheidsprijs. Verre van. Maar dat zal Eisden worst wezen. De achtste zege op rij is binnen en de leiderspositie wordt nog wat steviger bezet. “Als je zo’n draak van een wedstrijd kunt winnen, dan krijg je een gevoel van onoverwinnelijkheid”, genoot Henk Dijkhuizen na afloop.