Gerty Vanhoef en haar man Albert B.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerty Vanhoef en haar man Albert B. © RV

“We staan nog altijd 100% achter papa”: kinderen Gerty Vanhoef geloven niet dat hun vader moord pleegde

Dilsen-Stokkem“Wie deed dit? En waarom? We hebben nog zoveel vragen.” Woorden die Albert B. (65) in augustus 2019 uitsprak op de herdenkingsplechtigheid van zijn vermoorde vrouw Gerty Vanhoef (61). Zij werd in 2018 vermoord waarna de hoeve in Dilsen-Stokkem in brand werd gestoken. Na meer dan twee jaar onderzoek richtten de speurders hun pijlen op hun eerste en enige hoofdverdachte: Albert B. zelf. “Wij geloven absoluut in de onschuld van papa", zegt de dochter. De man is aangehouden.

 1. Zo blijft je lievelingshandtas altijd mooi

  Zo blijft je lievelings­hand­tas altijd mooi

  Voor een tas uit kwaliteitsleder tel je al snel een flink budget neer. Hou dat bedrag even voor ogen wanneer je ’s ochtends je favoriete tas om de arm zwiert. Behandel je tas met zorg. Bewaar make-up en vloeistoffen in een apart binnentasje om morsincidenten te vermijden en wees voorzichtig met balpennen. Inktvlekken kunnen het leder onherroepelijk beschadigen. Neem je tas vast met droge handen. Toegeven, in tijden waarin we voortdurend onze handen ontsmetten kan dat best een uitdaging zijn, maar je handtas zal je dankbaar zijn. Ook zweet en vette handcrèmes kunnen het handvat van je tas trouwens donkerder doen kleuren. En last but not least: hou er rekening mee dat een nieuwe jeans vaak kleur afgeeft. Je favoriete nude bag zet je dus liever niet tegen je benen aan!
 2. #ZORGVOORLICHT IN BEELD. Ook Lanklaar brengt licht in donkere dagen
  Lanklaar

  #ZORGVOOR­LICHT IN BEELD. Ook Lanklaar brengt licht in donkere dagen

  Sinds de aankondiging van de lockdown steekt Vlaanderen elke avond tussen 18 en 22 uur massaal het licht aan achter het raam, in de tuin of op het terras. Als teken van hoop en verbondenheid, met de tienduizenden zorgverleners die zich uit de naad werken en met iedereen die het nodig heeft. HLN en VTM NIEUWS worden overspoeld door een warme golf aan initiatieven, goed voor veel licht in donkere dagen. Doe ook mee en schrijf je hier in. Maandagavond liet Lanklaar zich alvast van haar mooiste kant zien. Dinsdagavond is het de beurt aan Gent.
 1. Man kruipt over eigen poort en wordt aanzien als inbreker
  Dilsen

  Man kruipt over eigen poort en wordt aanzien als inbreker

  Politie Maasland maakte deze vrijdagochtend een vreemd tafereel mee. Aan de Rijksweg in Dilsen werd rond 8.15 uur melding gemaakt van een verdachte toestand. Een melder liet weten dat hij iemand over de poort van een woning zag kruipen. De politie kwam ter plaatse en besloot hetzelfde te doen. De deur van de zaak bleek los te zitten en binnen trof de politie een man aan. “Hij bleek de eigenaar te zijn", klinkt het bij de politie. “Omdat de poort bij het koude weer niet goed functioneert, moest hij er over klauteren. Hij liet weten dit in de toekomst niet meer te zullen doen.”
 1. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand

 2. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel