Gwendy Przeniczka praat voor het eerst na een zware periode van rouw.
Volledig scherm
PREMIUM
Gwendy Przeniczka praat voor het eerst na een zware periode van rouw. © Borgerhoff

Vriendin van Jürgen Conings spreekt voor het eerst: "Ik heb antwoorden gekregen, ja. En niet altijd degene die ik wilde horen”

Dilsen-StokkemVijf weken wachtte Gwendy Przeniczka (47) thuis in Dilsen-Stokkem op het moment dat haar vriend Jürgen Conings (46) zou thuiskomen. Dat hij zou binnenwandelen en dat er een einde zou komen aan de nachtmerrie, die op 17 mei begon toen hij wapens stal uit de kazerne van Leopoldsburg en verdween. Het draaide anders uit. Na een maand werd zijn lichaam gevonden in het Dilserbos: de korporaal was uit het leven gestapt. “Ik mis hem elke dag.”

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. REPORTAGE. Vindplaats van Jürgen Conings is uitgegroeid tot bedevaartsoord: “Op zondag is het hier fandag”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Vindplaats van Jürgen Conings is uitge­groeid tot bedevaarts­oord: “Op zondag is het hier fandag”

  De varens lijken voorgoed verdwenen rond de boom in het Nationaal Park Hoge Kempen waar het lichaam van Jürgen Conings is gevonden. De vindplaats is uitgegroeid tot bedevaartsoord met een fout randje. Vooral op zondag lijken sympathisanten een kijkje te nemen. “Ik durf zelfs niet meer met mijn geweer naar het bos”, zegt de jager die verantwoordelijk is voor het wildbeheer in het bos.
 1. Jager heeft twee onderzoeken aan zijn been nadat hij lichaam Jürgen Conings ontdekte: "Ik had hem beter nooit gevonden”
  PREMIUM

  Jager heeft twee onderzoe­ken aan zijn been nadat hij lichaam Jürgen Conings ontdekte: "Ik had hem beter nooit gevonden”

  Twee maanden na de vondst van Jürgen Conings lopen er twee onderzoeken tegen Nard Houben (64), de jager die het lichaam van Conings in het Dilserbos ontdekte. Eentje wegens het vermeend verkopen van een filmpje aan de Duitse krant Bild en het andere voor het illegaal bezit van wapens. De jager riskeert nu zijn vergunning en 120 wapens te verliezen, hoewel er volgens hem niets illegaals aan de hand is. “Al jaren komen hier politieagenten over de vloer die mijn matrakken zien hangen en zelfs geen waarschuwing geven. Maar nu wil de gerechtelijke politie in Antwerpen blijkbaar wraak nemen.”