Jürgen Conings.
Volledig scherm
PREMIUM
Jürgen Conings. © DR

Vriendin Jürgen Conings geblokkeerd op Facebook nadat ze overlijdensbericht deelt: “Te moe om me er druk in te maken”

Dilsen-StokkemDe vriendin van Jürgen Conings deelde het overlijdensbericht van haar vriend, maar werd daarvoor gestraft door Facebook. Haar account is voor 30 dagen geblokkeerd, omdat het bericht in strijd is tegen de richtlijnen van Facebook. “Ze roept nochtans al dagen op tot sereniteit en rust”, klinkt het in haar entourage. 

 1. IN BEELD. Dronebeelden tonen oerkracht van de Maas in Limburg
  Maasland

  IN BEELD. Dronebeel­den tonen oerkracht van de Maas in Limburg

  Foto’s genoeg van de Maas die uit haar oevers treedt dezer dagen, maar de beelden van Maasmechelaar Frank Resseler tarten alle verbeelding. De natuurfotograaf maakte unieke dronebeelden van het enorme overstromingsgebied en toont de enorme impact. In de zomer kan je soms door de rivier stappen die dan amper enkele meters breed is. Vandaag gaat het over een zee van meer dan een kilometer breed. De drone van Frank neemt je mee naar Maasdorpen Kotem, Vucht, Leut, Geneuth en Stokkem die zich de fatale overstromingen van 1993 maar al te goed herinneren.
 2. “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuisjes van decorbouwers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten
  PREMIUM
  Lommel/Balen/Vlaanderen

  “Op een jaar van geen poen naar een miljoen” Speelhuis­jes van decorbou­wers Siemon (31) en Lars (26) zijn populair tot in de Emiraten

  De coronacrisis brak uit. Met zijn twee zaten ze op een zak cement. Een glas cava in de hand, maar niet om te vieren. Integendeel. Een brainstorm op een zakelijk leven of dood... En toen besloten ze om de sprong te wagen. Het bouwen van unieke speelhuisjes die volledig meegaan in de beleving van kinderen. Eye-Opener Decors werd een schot in de roos. Tegenwoordig richten ze zelfs tuincentra of andere ruimtes in, hebben ze een contract met Plopsaland en mogen ze in het Midden-Oosten speeltuinen gaan decoreren. En binnenkort volgt de lancering van de enige echte Eye-Opener Treehouse. Siemon Ariens (31) en Lars van den Dungen (26) weten het ondertussen zelf ook: “Never waste a good crisis.”