vindplaats Jurgen Conings
Volledig scherm
vindplaats Jurgen Conings © ‘

Vindplaats Jürgen Conings mag rouwplek blijven: “Voor de nabestaanden, maar we willen geen politieke boodschappen”

Dilsen-StokkemDe boom in het Dilserbos waar Jürgen Conings zichzelf van het leven beroofde, is stilaan uitgegroeid tot een gedenkplaats voor de man en dat mag zo blijven. De foto’s en kaarsen zullen niét worden verwijderd, uit respect voor de nabestaanden. “Zolang er geen inbreuken worden vastgesteld", zegt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld).

  1. Jager heeft twee onderzoeken aan zijn been nadat hij lichaam Jürgen Conings ontdekte: "Ik had hem beter nooit gevonden”
    PREMIUM

    Jager heeft twee onderzoe­ken aan zijn been nadat hij lichaam Jürgen Conings ontdekte: "Ik had hem beter nooit gevonden”

    Twee maanden na de vondst van Jürgen Conings lopen er twee onderzoeken tegen Nard Houben (64), de jager die het lichaam van Conings in het Dilserbos ontdekte. Eentje wegens het vermeend verkopen van een filmpje aan de Duitse krant Bild en het andere voor het illegaal bezit van wapens. De jager riskeert nu zijn vergunning en 120 wapens te verliezen, hoewel er volgens hem niets illegaals aan de hand is. “Al jaren komen hier politieagenten over de vloer die mijn matrakken zien hangen en zelfs geen waarschuwing geven. Maar nu wil de gerechtelijke politie in Antwerpen blijkbaar wraak nemen.”