Peeters stemt, maar is wat zenuwachtig.
Volledig scherm
Peeters stemt, maar is wat zenuwachtig. © Marco Mariotti

VIDEO. Lydia Peeters (Open Vld) gaat stemmen: “Toch al beetje zenuwachtig”

In de sporthal van Lanklaar is minister Lydia Peeters (Open Vld) vanochtend gaan stemmen. Rond 9 uur kwam ze met haar man haar stem indienen. 

  1. De coronacijfers in Dilsen-Stokkem van zondag 27 september

    De coronacij­fers in Dil­sen-Stok­kem van zondag 27 september

    Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Dilsen-Stokkem minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 23. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Dilsen-Stokkem op 111 te liggen. Omdat Dilsen-Stokkem meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. “Voor alles een eerste keer”: man neemt telefoon op in de rechtbank

    “Voor alles een eerste keer”: man neemt telefoon op in de rechtbank

    Een vreemd tafereel dinsdagvoormiddag in de correctionele rechtbank van Hasselt. In een onbeduidende zaak kreeg de beklaagde tot driemaal toe telefoon. Nochtans geldt in de rechtbank de regel dat mobiele toestellen dienen te worden uitgeschakeld of tenminste op stil worden gezet. Nadat de ringtone van de man al tweemaal de zaak verstoorde, waarschuwde de rechter dat de man bij een derde keer de telefoon diende op te nemen. Dat gebeurde enkele tellen later ook, want het lukte de man niet om zijn toestel uit te schakelen. “Sorry, het past nu niet want ik sta in de rechtbank", klonk het bij de beklaagde. Er heerste enigszins consternatie in de zaal. “Voor alles een eerste keer”, besloot de rechter.