Burgemeester Sofie Vandeweerd in Dilsen-Stokkem.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Sofie Vandeweerd in Dilsen-Stokkem. © Mine Dalemans

VELOVEILIG. Dilsen-Stokkem is beste leerling van de klas in Limburg: 71% vindt het veilig fietsen in de stad

Dilsen-StokkemUit de resultaten van onze VeloVeilig-rondvraag blijkt dat maar liefst 71 procent van de Dilsen-Stokkemenaren het veilig fietsen vindt in zijn buurt. Dat is bijzonder veel. Het scoort zelfs het beste van heel Limburg. “We zijn tevreden, maar het kan nóg beter", zegt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld).

 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?
 2. “Een ‘Boer zoekt Vrouw’-verhaal? Dat niet, maar niemand is graag alleen”: landbouwer Pieter zoekt helpende handen in natuurgebied Herkenrode
  PREMIUM
  Hasselt

  “Een ‘Boer zoekt Vrouw’-ver­haal? Dat niet, maar niemand is graag alleen”: landbouwer Pieter zoekt helpende handen in natuurge­bied Herkenrode

  100 hectare natuurgebied en twee handen om ze te onderhouden: het werk van Pieter Coopmans, de boer van Herkenrode, is pittig. Om meer taken te kunnen uitvoeren én van de Abdijsite van Herkenrode één mooi geheel te maken, lanceert de 41-jarige landbouwer een oproep. “Wie wil helpen om die 100 hectare te onderhouden, is welkom. En zowel doeners, durvers als denkers zijn broodnodig.”