Maarten bij het voetbalstadion waarin hij het drama met de Deense voetballer Christian Eriksen weergeeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten bij het voetbalstadion waarin hij het drama met de Deense voetballer Christian Eriksen weergeeft. © VTM

Van Squid Game over Jürgen Conings tot PFOS, Heusdenaar Maarten bouwt 2021 na in LEGO: “Rond die blokjes bespreken ouders en kinderen actualiteit”

Heusden-ZolderNa zes jaar is het inmiddels een traditie: een nieuw jaar betekent ook een nieuw LEGO-jaaroverzicht van Maarten Verlinden. Squid Game, wateroverlast in Pepinster, de bestorming van het Capitool in de VS en twaalf andere actuele thema’s zijn tot in de kleinste details nagebouwd. “Om het binnenkort weer volledig af te breken en opnieuw te beginnen", lacht Maarten.

  1. Welke gevaarlijke fietspunten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Welke gevaarlij­ke fietspun­ten zijn in jouw gemeente op de VeloVeilig-kaart gezet? Ontdek ze hier

    Tussen 7 en 15 mei hebben tienduizenden fietsers deelgenomen aan VeloVeilig Vlaanderen, een initiatief van HLN in samenwerking met P&V-verzekeringen. In alle Vlaamse gemeenten zijn in totaal 41.473 meldingen gemaakt van gevaarlijke fietspunten: 19.239 afzonderlijke gevaarlijke fietspunten en 22.234 bevestigingen door andere fietsers. Op de VeloVeilig-kaart kan je alle gevaarlijke fietspunten vinden, kan je nog nieuwe fietspunten plaatsen én als er een gevaarlijke fietssituatie is opgelost, dan kan je dat ook melden. Zo maken we Vlaanderen samen VeloVeilig.