De Gallowayrunderen trokken uit zichzelf naar een hoger gelegen eiland in het natuurgebied.
Volledig scherm
De Gallowayrunderen trokken uit zichzelf naar een hoger gelegen eiland in het natuurgebied. © RV

Tientallen runderen 'gevangen' op eilandje: "Alle dieren zijn in veiligheid”

Dilsen-StokkemIn Stokkem bij natuurgebied Negenoord Kerkeweerd zitten momenteel tientallen runderen ‘gevangen’ op een eilandje in de maasbedding. De brandweer twijfelde nog om er heen te trekken met voedsel, maar de stroming is te gevaarlijk en de dieren kunnen wel even zonder. “Dit punt kan niet overstromen, dus de dieren zitten er veilig", zegt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld). 

 1. Dancinguitbater niet vervolgd voor bedreigen Van Ranst: “Teleurgesteld? Het is wat het is”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem

  Dancinguit­ba­ter niet vervolgd voor bedreigen Van Ranst: “Teleurge­steld? Het is wat het is”

  Gunter Vanderhoven, de uitbater van Alphorn in Dilsen-Stokkem, zal niet strafrechtelijk vervolgd worden nadat hij Van Ranst bedreigde op sociale media. Het parket seponeert de zaak. Van Ranst had hem aangeklaagd nadat er onder meer over ‘een kogel’ werd gesproken. Volgens de procureur was er nochtans voldoende bewijs om Vanderhoven te vervolgen, maar hij houdt het bij een waarschuwing.
 2. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.