Sofie Vandeweerd aan de zijde van Lydia Peeters, die voor de burgemeesterssjerp ging.
Volledig scherm
Sofie Vandeweerd aan de zijde van Lydia Peeters, die voor de burgemeesterssjerp ging. © RV

Schepen Sofie Vandeweerd (34) wordt plots burgemeester: "Ik kwam hélemaal uit de lucht gevallen”

Maak kennis met Sofie Vandeweerd (Open Vld), de nieuwe burgemeester van Dilsen-Stokkem. De 34-jarige blonde ruilt onverwachts haar schepenstoel in voor die van de burgemeester, nadat Lydia Peeters al even onverwachts Vlaams minister mocht worden. “Ik heb meteen ja gezegd", zegt Vandeweerd.

  1. Zeventiger steelt uit kledingcontainer

    Zeventiger steelt uit kledingcon­tai­ner

    De politie Maasland betrapte zondag een 71-jarige man op heterdaad. Hij bevond zich in de vroege ochtend omstreeks 6.30 uur aan de Langs de Graaf bij een kledingcontainer. De man vluchtte met de fiets toen hij de politie zag, maar kon niet ontsnappen. Hij bleek in het bezit te zijn van twee zakken kleding die hij uit de container had gehaald. Bij een huiszoeking werden nog vijf gelijkaardige zakken gevonden. Een proces-verbaal werd bijgevolg opgesteld.
  2. Oudsbergen start met ontwerp voor fietspaden aan Weg naar Opoeteren en Weg naar Zwartberg

    Oudsbergen start met ontwerp voor fietspaden aan Weg naar Opoeteren en Weg naar Zwartberg

    Oudsbergen wil deze legislatuur starten met het ontwerp voor fietspaden langs de Weg naar Opoeteren en de Weg naar Zwartberg. Die maken ook deel uit van het meerjarenplan. Bovendien worden de riolering en de wegenis heraangelegd. “Uit ervaring weten we dat de opmaak van die plannen heel wat tijd in beslag neemt. We kunnen nu dus nog niet met zekerheid zeggen dat de werken ook deze legislatuur al gaan starten. Tijdens de gemeenteraad legden we de samenwerking met Fluvius vast, zodat er ook een nieuwe, gescheiden riolering kan aangelegd worden”, vertelt schepen van Openbare Werken Marco Goossens (CD&V). De werken aan de Weg naar Zwartberg worden geraamd op 2 miljoen euro, die aan de Weg naar Opoeteren op 2,65 miljoen euro.