Wake voor Jurgen Conings in Dilsen tot aan het huis van zijn vriendin
Volledig scherm
PREMIUM
Wake voor Jurgen Conings in Dilsen tot aan het huis van zijn vriendin © Mine Dalemans

REPORTAGE. Wake met knuffels en steunbetuigingen, maar ook dreigement aan ‘de mensen die best in hun safehouse blijven zitten’

Dilsen-Stokkem“Tegen het corrupt systeem, tegen het falen van Defensie, en voor Jürgen.” Een honderdtal mensen verzamelde vanavond om 20 uur aan het stadhuis van Dilsen-Stokkem om van daar naar het huis van Jürgen Conings te wandelen. Bloemen en kaarsen werden er neergelegd, en zijn vriendin kreeg een pak steunbetuigingen. Eén man riep met dreigende toon en gebalde vuist dat ‘bepaalde mensen maar best in hun safehouse bleven zitten’.

 1. IN BEELD. Dronebeelden tonen oerkracht van de Maas in Limburg
  Maasland

  IN BEELD. Dronebeel­den tonen oerkracht van de Maas in Limburg

  Foto’s genoeg van de Maas die uit haar oevers treedt dezer dagen, maar de beelden van Maasmechelaar Frank Resseler tarten alle verbeelding. De natuurfotograaf maakte unieke dronebeelden van het enorme overstromingsgebied en toont de enorme impact. In de zomer kan je soms door de rivier stappen die dan amper enkele meters breed is. Vandaag gaat het over een zee van meer dan een kilometer breed. De drone van Frank neemt je mee naar Maasdorpen Kotem, Vucht, Leut, Geneuth en Stokkem die zich de fatale overstromingen van 1993 maar al te goed herinneren.
 2. Veertien overtredingen bij verkeersactie
  Genk

  Veertien overtredin­gen bij verkeersac­tie

  Bij een verkeersactie van Politiezone Carma in Genk werden woensdag veertien overtredingen vastgesteld. Zo zijn er elf onmiddellijke inningen uitgeschreven, onder meer voor foutparkeren, het gebruik van een gsm achter het stuur, het negeren van de veiligheidsafstand en een vervallen keuring. Daarnaast kregen twee personen een waarschuwing voor de technische vereisten van het voertuig en het niet tonen van een rijbewijs. Tenslotte werd één pv opgesteld voor onaangepaste snelheid, onnodig links rijden op de rijbaan en geen gebruik maken van richtingaanwijzers.