Natuurgebied Negenoord Kerkeweerd in Stokkem waar de Maas de regio opslokt.
Volledig scherm
PREMIUM
Natuurgebied Negenoord Kerkeweerd in Stokkem waar de Maas de regio opslokt. © Frank Resseler

REPORTAGE. Hoe het Maasland terug naar 1993 werd gekatapulteerd: “Het gevecht van een muurtje tegen een woeste rivier”

MaaslandHeel even leek de geschiedenis in het Maasland zich te gaan herhalen. De rivier die zich al eeuwen doorheen het dal uitsnijdt, dreigde de Maasdorpen op te slokken. Exact het scenario uit 1993, maar dit keer met nóg meer water. Rivierverbredingen en het aanleggen van kilometers dijk, moest ervoor zorgen ‘dat 1993 zich nooit meer kon herhalen’. 16 juli 2021 kwam akelig in de buurt.

 1. Patro Eisden en Thes delen de punten in matige derby: “Vooraf had ik voor een punt getekend, uiteindelijk zat er voor Patro meer in”
  voetbal eerste nationale

  Patro Eisden en Thes delen de punten in matige derby: “Vooraf had ik voor een punt getekend, uiteinde­lijk zat er voor Patro meer in”

  De Limburgse derby tussen Patro Eisden en Thes Sport bracht niet het vuurwerk dat velen verwachtten. Het werd een gesloten wedstrijd met amper doelkansen. Beide defensieve blokken hielden de ruimtes klein, terwijl de aanvallende linies zelden gevaar creëerden. De brilscore is dan ook een terechte weergave van de het spelbeeld. Beide teams konden zich achteraf in de puntendeling vinden. Al vond trainer Stijnen, dat Eisden met twee goede mogelijkheden van Bounou het meeste aanspraak maakte op de zege.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.