Jana krijgt vanaf volgende week geen thuiszorg meer van het Wit-Gele Kruis.
Volledig scherm
PREMIUM
Jana krijgt vanaf volgende week geen thuiszorg meer van het Wit-Gele Kruis. © Mine Dalemans

Ouders van comateuze Jana (15) boos nu Wit-Gele Kruis zorg stopzet: "Wij te kritisch? Hun werkdruk ligt veel te hoog!”

Dilsen-StokkemNegen jaar al krijgt Jana (15) uit Dilsen-Stokkem intensieve palliatieve zorg via het Wit-Gele Kruis. Het meisje kreeg op haar zesde een heel zware epilepsie-aanval en verkeert sindsdien in een bijna volledige comateuze toestand. Haar ouders kozen destijds voor thuiszorg, maar het Wit-Gele kruis zegt die zorg niet langer te kunnen uitvoeren. “De samenwerking met de ouders blijkt niet houdbaar”, klinkt het. “Wij te kritisch? Ons kind kan niet praten, dus zijn wij haar stem”, zeggen de ouders van Jana die op hun beurt wijzen naar de immens hoge werkdruk bij het Wit-Gele Kruis.

 1. Patro Eisden wint tegen Mandel en blijft op promotiekoers: “21 wedstrijden van de 29 gewonnen, dat zijn unieke statistieken”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  Patro Eisden wint tegen Mandel en blijft op promotie­koers: “21 wedstrij­den van de 29 gewonnen, dat zijn unieke statistie­ken”

  Patro Eisden blijft op promotiekoers. De Maaslanders speelden een prima eerste helft en ondervonden weinig tegenstand van hekkensluiter Mandel. Ondanks de vele doelkansen bleef de marge bij de rust beperkt tot twee doelpunten. In de tweede helft liep het wat stroever en speelde Eisden te onzuiver om de kloof verder uit te diepen. Door het verlies van Luik in Francs Borains, deed de leider weer goede zaken. Het verschil met de nummer twee bedraagt nu acht punten. Luik telt wel een wedstrijd minder. Sam Bruce deed na drie maanden afwezigheid in de tweede helft zijn wederoptreden. “Ik vroeg tegen Mandel een zakelijke overwinning en die kwam er. Met 21 overwinningen op 29 wedstrijden zetten we formidabele cijfers neer”, klonk trainer Stijnen tevreden.
  Maasmechelen
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.