De baby werd meteen na de geboorte gedood.
Volledig scherm
PREMIUM
De baby werd meteen na de geboorte gedood. © Getty Images

Mama van twee naar assisen voor moord op pasgeboren baby: “Hopen eindelijk antwoorden te krijgen”

Dilsen-StokkemEen mama (27) uit Limburg die haar pasgeboren baby doodde, moet zich wellicht volgend jaar verantwoorden voor het hof van assisen. Ze raakte in 2018 ongewenst zwanger van haar toenmalige ex-vriend en ging weer bij haar vader inwonen, maar niemand merkte haar geheime zwangerschap op. Ze doodde haar kind vlak na de bevalling in de badkamer. Het onderzoek is nu afgerond en doorgestuurd naar de Kamer van Inbeschuldigingstelling, waarna assisen zal volgen.

 1. Hasseltse bijen komen thuis in vernieuwde bijenhal: “Hoog tijd na vier decennia intensief gebruik”
  PREMIUM
  Hasselt

  Hasseltse bijen komen thuis in vernieuwde bijenhal: “Hoog tijd na vier decennia intensief gebruik”

  De bijenhal op Domein Kiewit steekt in een bij-zonder nieuw kleedje. Stad Hasselt en Imkersbond Hasselt werkten hiervoor samen een visie uit voor een duurzaam, diervriendelijk en toegankelijk gebouw die de voorbije maanden op Domein Kiewit gerealiseerd werd. “Goed voor de bezoekers van het domein én de biodiversiteit in Hasselt”, aldus bevoegde schepenen Derya Erdogan (RoodGroen+) en Laurence Libert (Open VLD).
 2. Michel Dylst vraagt geld aan ex-mijnwerkers vanuit de gevangenis: “Hij heeft geen zwijgplicht, dus dat mag”
  PREMIUM
  Limburg

  Michel Dylst vraagt geld aan ex-mijnwer­kers vanuit de gevangenis: “Hij heeft geen zwijg­plicht, dus dat mag”

  “Nu heb ik u nodig!”, zo staat er in de recente mail van vzw KS Vriendenkring. Michel Dylst zélf vraagt er in eigen naam aan de achterban om geld te storten, en dat terwijl er een gerechtelijk onderzoek loopt over het mogelijk verduisteren van 1 miljoen euro. Dylst zit zelfs nog steeds in de cel. “Maar hij heeft geen zwijgplicht, dus hij mag anderen een volmacht geven om in zijn naam te communiceren", zegt de advocaat van Dylst.