Het levenloze lichaam van de voortvluchtige terreurverdachte en extreemrechtse militair werd zondagochtend aangetroffen in het Nationaal Park Hoge Kempen, in een bijzonder dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het Dilserbos.
Volledig scherm
Het levenloze lichaam van de voortvluchtige terreurverdachte en extreemrechtse militair werd zondagochtend aangetroffen in het Nationaal Park Hoge Kempen, in een bijzonder dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het Dilserbos. © RV

Jürgen Conings beroofde zich van het leven met vuurwapen, dag van overlijden wordt geschat tussen één en vier weken geleden

Dilsen-StokkemDe gezochte militair Jürgen Conings heeft zichzelf van het leven beroofd met een vuurwapen. Dat bevestigt forensisch onderzoek, laat het federaal parket maandag in een persbericht weten. Zijn lichaam bevond zich volgens het parket in een bijzonder dichtbegroeid en moeilijk bereikbaar deel van het bos. Bij het stoffelijk overschot lagen verschillende geladen vuurwapens, grote hoeveelheden munitie, een mes, een machete en een bijl.

  1. Laatste vermiste wapen Jürgen Conings gevonden, sporenonderzoek in Dilserbos afgerond
    Play
    Dilsen-Stokkem

    Laatste vermiste wapen Jürgen Conings gevonden, sporenon­der­zoek in Dilserbos afgerond

    De toegang tot het Dilserbos in Dilsen-Stokkem was tot vanmiddag afgesloten ter hoogte van Driepaal. Ondertussen is het gebied weer vrijgegeven en toegankelijk voor het publiek. De politiediensten en het federaal parket waren er aanwezig om een sporenonderzoek te doen rondom de vindplek van het levenloze lichaam van Jürgen Conings. Het onderzoek nam enkele uren in beslag. Limburgs gouverneur Jos Lantmeeters (N-VA) laat intussen aan onze redactie weten dat de politiebescherming voor wie beveiliging nodig had, is opgeheven. “De situatie in Limburg is op dit ogenblik genormaliseerd.” Het laatste vermiste wapen van Jürgen Conings werd vandaag nog aangetroffen, schrijft het Belang van Limburg.