Gwendy blikt nog één keer terug en wil dan alles laten rusten.
Volledig scherm
PREMIUM
Gwendy blikt nog één keer terug en wil dan alles laten rusten. © Mine Dalemans

“Je blijft voor altijd mijn lieve Jürgen”: familie neemt vandaag afscheid van Jürgen Conings

Dilsen-Stokkem“Ik vraag me af waarom het allemaal zo moest lopen, maar ik ga niet mee in bepaalde theorieën.” Gwendy Przeniczka zag gisteravond een 900-tal mensen afscheid nemen van haar vriend Jürgen Conings. Dat gebeurde sereen en zonder incidenten. Ook al eisten familieleden van Conings in de namiddag om het lichaam te mogen zien. 

 1. INTERVIEW. Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS): “Ik ben niet arrogant, maar ik maakte geen fouten”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS): “Ik ben niet arrogant, maar ik maakte geen fouten”

  “Of ik opgelucht ben dat Jürgen Conings is gevonden? Uiteraard is er opluchting bij wie bedreigd werd.” Ook de 44-jarige minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) leefde een maand met zware beveiliging. En toch is ze vooral somber. “Jürgen Conings maakte geen slachtoffers, maar hij is een slachtoffer te veel.” Tegelijk is ze gedreven. “De systeemfouten die de vlucht van Conings mogelijk maakten, moeten er uit. Au travail!”
 2. Park H verwelkomt 4.300 burgers voor derde prik tot 13 oktober
  Hasselt

  Park H verwelkomt 4.300 burgers voor derde prik tot 13 oktober

  Het Hasselts vaccinatiecentrum maakt zich klaar om de komende weken 4.300 burgers te verwelkomen voor een derde prik tegen het coronavirus. Die uitnodigingen werden woensdag verstuurd, en zullen binnenkort bij inwoners met een verminderende immuniteit wegens ziekte of behandeling in de bus vallen. Tot 13 oktober kunnen zij daarvoor op het Hasseltse Park H terecht. Wat er daarna met de vaccinatieruimte gebeurt, is koffiedik kijken.