De jager die de voortvluchtige militair Jürgen Conings twee jaar geleden vond in het Dilserbos in Dilsen-Stokkem staat de media te woord.
Volledig scherm
De jager die de voortvluchtige militair Jürgen Conings twee jaar geleden vond in het Dilserbos in Dilsen-Stokkem staat de media te woord. © AFP

Jager die Jürgen Conings vond moet zich verantwoorden voor correctionele rechtbank

De jager die de voortvluchtige militair Jürgen Conings twee jaar geleden vond in het Dilserbos, in Dilsen-Stokkem, moet zich op 6 november voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor inbreuken tegen de wapenwetgeving, het verkopen van videobeelden die hij maakte toen hij Conings vond en onder meer een geval van verkeersagressie.

 1. Jager heeft twee onderzoeken aan zijn been nadat hij lichaam Jürgen Conings ontdekte: "Ik had hem beter nooit gevonden”
  PREMIUM

  Jager heeft twee onderzoe­ken aan zijn been nadat hij lichaam Jürgen Conings ontdekte: "Ik had hem beter nooit gevonden”

  Twee maanden na de vondst van Jürgen Conings lopen er twee onderzoeken tegen Nard Houben (64), de jager die het lichaam van Conings in het Dilserbos ontdekte. Eentje wegens het vermeend verkopen van een filmpje aan de Duitse krant Bild en het andere voor het illegaal bezit van wapens. De jager riskeert nu zijn vergunning en 120 wapens te verliezen, hoewel er volgens hem niets illegaals aan de hand is. “Al jaren komen hier politieagenten over de vloer die mijn matrakken zien hangen en zelfs geen waarschuwing geven. Maar nu wil de gerechtelijke politie in Antwerpen blijkbaar wraak nemen.”
 2. Onze reporter beleefde de klopjacht op Jürgen Conings vanop eerste rij: “Ik vroeg de jager of hij besefte wat hij gedaan had door foto's van het lichaam door te verkopen”
  PREMIUM
  Dilsen-Stokkem

  Onze reporter beleefde de klopjacht op Jürgen Conings vanop eerste rij: “Ik vroeg de jager of hij besefte wat hij gedaan had door foto's van het lichaam door te verkopen”

  Een jaar geleden - op 17 mei 2021 - stond het hele land op stelten. Een extreemrechtse en zwaarbewapende militair was verdwenen en had bedreigingen geuit naar viroloog Marc Van Ranst. Vijf weken lang werd met man en macht gezocht naar Jürgen Conings. Onze reporter Marco Mariotti (33) zag vanop de eerste rij hoe binnen- en buitenlandse legereenheden neerstreken in zijn geliefde Maasmechelse Heide en de hele regio uitkamden. In constante staat van paraatheid kampeerde hij wekenlang aan de rand van het Dilserbos. Vandaag wandelt hij opnieuw naar de plek waar het lichaam van Conings werd gevonden en denkt terug aan de meest absurde maand uit zijn carrière.