Het batterijpark kan 200 megawatt aan vermorgen opslaan, ongeveer een vierde van wat een kerncentrale produceert.
Volledig scherm
PREMIUM
Het batterijpark kan 200 megawatt aan vermorgen opslaan, ongeveer een vierde van wat een kerncentrale produceert. © RWE

Hoe noodzakelijk is het giga batterijpark dat Dilsen-Stokkem krijgt? “Afwachten of de burger er wel baat bij heeft”

Dilsen-StokkemAls de nodige vergunning worden binnengehaald, krijgt Dilsen-Stokkem een batterijpark van 200 zeecontainers met gigantische batterijen in die stroom opvangen indien er teveel wordt geproduceerd, en stroom afgeven zodra er een tekort is. De site kan 20 megawatt opslaan, genoeg om 500.000 gezinnen vier uur lang van stroom te voorzien. Maar is dat wel voldoende om strenge winters te overbruggen? En wat ben je met batterijen als je geen groene energie kunt opwekken? We vroegen het aan Daniel Vanwetswinkel, CEO bij SunLogics dat al jaren met groene stroom en batterijen werkt in België en Nederland.

  1. LEVENSVERHAAL: Ex-speler en jeugdtrainer van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentaliteit”
    PREMIUM
    Hasselt

    LEVENSVER­HAAL: Ex-speler en jeugdtrai­ner van Sporting Hasselt Johan Driesen (49) overleden: “Hij trok meteen de aandacht met zijn lange haren, en zeker met zijn sterke mentali­teit”

    Jeugdtrainer bij Sporting Hasselt Johan Driesen is zopas op amper 49-jarige leeftijd overleden. Driesen speelde zelf in zijn tienerjaren vier seizoenen in het eerste elftal mee, waarna hij een transfer naar STVV versierde. Een verlammend verkeersongeluk maakte een einde aan die carrière, maar zelfs een rolstoel hield Driesen niet weg van het veld. “Hij bleef altijd strijdlustig en positief, maar helaas heeft hij zijn laatste gevecht niet kunnen winnen. Dit is een enorme schok voor onze voetbalfamilie”, aldus de club.