Jean Henkens bij de befaamde 145 jaar oude Bengaalse vijgenboom uit Thailand.
Volledig scherm
Jean Henkens bij de befaamde 145 jaar oude Bengaalse vijgenboom uit Thailand. © RV

Eeuwenoude tropische bomen krijgen tweede leven in Limburg: “Unieke verzameling waar we nog tientallen jaren van zullen genieten”

Dilsen-StokkemDroom jij toevallig ook weg bij het idee aan een verre reis naar Thailand, Cambodja en Laos? Dan biedt het vakantiepark ‘Terhills Resort’ misschien wel de oplossing. Nee, verre vliegtuigreizen organiseren ze momenteel nog niet. Wel geven ze de bomen uit die paradijselijke oorden een tweede leven in de ‘Aqua Garden’ van het zwembad. 

 1. Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontstekingsmechanismes onschadelijk gemaakt
  Play

  Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontste­kings­me­cha­nis­mes onschade­lijk gemaakt

  Een 500 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog die donderdagmiddag werd gevonden in een natuurgebied in Hasselt, is onschadelijk gemaakt. Dat heeft burgemeester Steven Vandeput (N-VA) van Hasselt donderdagavond rond 21.45 uur laten weten. De ontmijningsdienst van het leger DOVO heeft de twee ontstekingsmechanismes weggehaald. Die worden ter plaatse vernietigd, daarna zal de bom worden meegenomen. Voor het onschadelijk maken moesten driehonderd bewoners in de veiligheidszone geëvacueerd worden.
 2. Op huizenjacht in... As: “Residentieel dorp in een groene oase”
  PREMIUM
  As

  Op huizen­jacht in... As: “Residenti­eel dorp in een groene oase”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week in elke provincie op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week in het Limburgse As, pal gelegen in het Nationaal Park Hoge Kempen. “Woningen die te koop staan, zijn hier schaars en dus zeer gegeerd”, weet makelaar Robin Raeven van vastgoedkantoor Jemar.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing