Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Wouter Van Vooren

Eerste Limburgse kinderen krijgen coronaprik, CLB roept op: “Wij vaccineren niet!”

LimburgIn de vaccinatiecentra van Tongeren en het Maasland zijn zaterdagmorgen de eerste 5- tot 11-jarigen langsgekomen voor hun coronaprik. De volgende weken starten ook de andere Limburgse vaccinatiecentra. Tegelijkertijd roept het Vrij CLB Limburg op dat zij, in tegenstelling tot wat veel ouders denken, in principe geen coronavaccins zet.

 1. Zomer in Limburg! Jongeren vinden afkoeling in openluchtbad Kapermolen
  Hasselt

  Zomer in Limburg! Jongeren vinden afkoeling in openlucht­bad Kapermolen

  Het prachtige weer van dit weekend heeft gezorgd voor heel wat zomer- en waterpret in Limburg. Zo deden de zwembaden gouden zaken. Bij zwembad Kapermolen in Hasselt hebben ze allerminst spijt gehad van hun beslissing om op 1 mei al de deuren van het buitenzwembad te openen. Heel wat jonge gezinnen, jongeren en speelvogels zochten en vonden er verkoeling. Ook in LAGO Pelt was de zwemvijver nu al geopend en kwam er veel volk opdagen. Verder waren er ook heel wat terrasjesgangers in de Noord-Limburgse hotspot. Momenteel wordt er gewerkt aan de Paalse Plas en aan de Sahara in Lommel mag je niet meer zwemmen, maar de Limburgers hebben duidelijk frisse alternatieven gevonden.
 2. Gezin uit Tongerlo krijgt deze zomer zevende buitenlandse student op bezoek: “Onze Chinese bezoeker wist niet eens wat wolken waren, twee uur lang staarde ze naar de hemel”
  PREMIUM
  Bree

  Gezin uit Tongerlo krijgt deze zomer zevende buitenland­se student op bezoek: “Onze Chinese bezoeker wist niet eens wat wolken waren, twee uur lang staarde ze naar de hemel”

  In Tongerlo en omstreken vind je vast nergens zo’n gastvrij gezin als dat van Frank Geelen (44) uit Tongerlo. Samen met partner Els (44) en dochters Sterre (12) en Emma (16) kregen ze via AFS de afgelopen jaren al zes buitenlandse studenten op bezoek en eind augustus arriveert met de Italiaanse Jula de zevende in het rijtje. “We kunnen iedereen deze ervaring aanraden”, vertellen ze over hun avonturen.
 1. BELOOFD IS BELOOFD. Hoe staat het met Maascentrum De Wissen? Is de kinderarmoede al gedaald? En wat met de sportinfrastructuur?
  PREMIUM
  dilsen-stokkem

  BELOOFD IS BELOOFD. Hoe staat het met Maascen­trum De Wissen? Is de kinderar­moe­de al gedaald? En wat met de sportinfra­struc­tuur?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Dilsen-Stokkem, een stad die een nieuw cultuurhuis uit de grond wil stampen en toeristisch grote ogen hoopt te trekken.