Gerty Vanhoef.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerty Vanhoef. © RV

Een goede kennis of een losgeslagen gek? Moord op Gerty (61) blijft groot raadsel, maar speurders houden rekening met twee pistes

Was het een nabije kennis? Of kruiste een losgeslagen gek het pad van Gerty Vanhoef (61), bijna een jaar geleden in de Damiaanhoeve in Elen (Dilsen-Stokkem)? Deze zomer is het exact een jaar geleden dat de vrouw dood werd aangetroffen. De vrouw werd met geweld om het leven gebracht, waarna de dader de hoeve in brand stak om sporen te wissen. Het parket organiseerde woensdag een reconstructie en gaat uit van twee daderprofielen.

  1. Kwartet uit Tsjetsjenië riskeert drie jaar cel voor in coma slaan van man in Hasselt

    Kwartet uit Tsjetsje­nië riskeert drie jaar cel voor in coma slaan van man in Hasselt

    Op 6 augustus 2015 rond 4 uur ‘s ochtends escaleerde een caféruzie tussen vier mannen uit Tsjetsjenië en een man van Marokkaanse origine. Het kwam tot een zware vechtpartij in de Hasseltse stationsbuurt, waarbij het slachtoffer op een borduursteen terechtkwam met zijn hoofd. Hij belandde in coma en is levenslang arbeidsongeschikt. De burgerlijke partij vraagt dan ook een schadevergoeding van 320.000 euro. Van de beklaagden kwam maar één persoon zelf opdragen, één andere man werd vertegenwoordigd. De procureur sprak van ‘buitensporig geweld’ en vorderde voor iedereen drie jaar cel. Vonnis op 7 oktober.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement