Gunter Vanderhoven wil nu in dialoog met Van Ranst.
Volledig scherm
PREMIUM
Gunter Vanderhoven wil nu in dialoog met Van Ranst. © RV/PN

Dancinguitbater die Van Ranst bedreigde opgepakt: “Die ‘kogel’ en ‘trombose’ waren maar cynische opmerkingen”

Dilsen-StokkemDancinguitbater Gunter Vanderhoven uit Dilsen-Stokkem is dinsdagmiddag opgepakt door de federale gerechtelijke politie. Hij wordt momenteel verhoord in Hasselt. De man moet zich verantwoorden voor bedreigende taal aan viroloog Marc Van Ranst op sociale media. “Dat ik word opgepakt, vind ik zwaar erover”, reageert Vanderhoven.

 1. Leerlingen versieren fiets- en wandeltunnel met graffiti
  Bree

  Leerlingen versieren fiets- en wandeltun­nel met graffiti

  Al een tijdje is stad Bree bezig met vernieuwingen rond de scholencampus. Een van de realisaties is een brede fiets- en wandeltunnel om onder andere de scholieren veilig onder de drukke Rode Kruislaan te geleiden. Aan de leerlingen van het middelbaar werd gevraagd deze tunnel, die er grauw en grijs uitzag, op te fleuren met graffiti. In samenwerking met het lokale kunstenaarscollectief ‘Limbuddies’ werkten de leerlingen van de middelbare school het project uit. Deze zondag werd de tunnel in kleur gezet met tekeningen in het thema ‘observatie en creatie’. Zo verwijst de nieuwe invulling van de tunnel naar de verschillende studierichtingen van de scholen. Het geheel is getiteld ‘Ode aan de Nieuwsgierigheid’.
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 3. REEKS. Dit zijn de 8 mooiste Limburgse terrassen in het groen
  PREMIUM
  Limburg

  REEKS. Dit zijn de 8 mooiste Limburgse terrassen in het groen

  Eindelijk kan het weer: genieten van verse pintjes, cocktails en Zuiderse hapjes op een zonovergoten terras. Het is nog even wachten vooraleer horecazaken ook hun binnenruimtes mogen opengooien, maar midden in het groen is het eens zo gezellig vertoeven. Onze redactie zocht de adresjes van de acht mooiste Limburgse terrassen in het groen bij elkaar om je dit weekend op weg te helpen. Schol! Meer tips vind je in ons dossier ‘De mooiste terrassen van Vlaanderen’.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar