Lisette's echtgenoot verloor 14 kilo van de zorgen om haar. Maar nu krijgt hij zijn vrouw terug.
Volledig scherm
PREMIUM
Lisette's echtgenoot verloor 14 kilo van de zorgen om haar. Maar nu krijgt hij zijn vrouw terug. © RV

Coronapatiënt Lisette (75) mag na 160 dagen eindelijk naar huis: “Dokters gaven haar 0,0001 procent kans”

De dokters hadden geen greintje hoop meer, maar kijk: na 160 dagen mag Lisette Braeken (75) vandaag eindelijk het ziekenhuis verlaten. Nadat ze besmet raakte met het coronavirus verbleef ze er 160 dagen, waarvan negen weken in coma. "Dit is een mirakel."

 1. “We zien veel echtscheidingen bij mensen die herstellen”: neuroloog legt uit wat de lichamelijke en psychologische gevolgen zijn van een coma
  PREMIUM

  “We zien veel echtschei­din­gen bij mensen die herstellen”: neuroloog legt uit wat de lichamelij­ke en psychologi­sche gevolgen zijn van een coma

  Een ‘mirakel’, dat was de reactie van het medisch personeel toen een Limburgse coronapatiënte begin juni na 65 dagen ontwaakte uit haar coma. Intussen mag de 75-jarige vrouw het ziekenhuis verlaten, maar heeft ze wel nog een revalidatietraject voor de boeg. De fysieke, maar ook de psychologische effecten van zo’n langdurige coma zijn immers niet te onderschatten. Neuroloog Steven Laureys geeft tekst en uitleg.
 2. Zeventiger steelt uit kledingcontainer

  Zeventiger steelt uit kledingcon­tai­ner

  De politie Maasland betrapte zondag een 71-jarige man op heterdaad. Hij bevond zich in de vroege ochtend omstreeks 6.30 uur aan de Langs de Graaf bij een kledingcontainer. De man vluchtte met de fiets toen hij de politie zag, maar kon niet ontsnappen. Hij bleek in het bezit te zijn van twee zakken kleding die hij uit de container had gehaald. Bij een huiszoeking werden nog vijf gelijkaardige zakken gevonden. Een proces-verbaal werd bijgevolg opgesteld.
 3. 20 militaire gebeurtenissen in Limburg gebundeld in historisch werk: “Opgebouwd zodat je het ook als route kan gebruiken”

  20 militaire gebeurte­nis­sen in Limburg gebundeld in historisch werk: “Opgebouwd zodat je het ook als route kan gebruiken”

  Van de slag van Steps in 1213 tot het ontstaan van het vliegveld van Brustem (tot 1996), de militaire geschiedenis van Limburg telt heel wat unieke verhalen. Daar speelt de provincie handig op in met het werk ‘Strijdtoneel Limburg. Van schermutseling tot wereldoorlog’. In het boek worden twintig historische gebeurtenissen beschreven. “Het boek is zo opgebouwd dat je het ook als route kan gebruiken om het Limburgs erfgoed te verkennen”, aldus gedeputeerde van Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens.
 4. Tsjetsjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtoffer van vechtpartij

  Tsjet­sjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtof­fer van vechtpar­tij

  Twee Tsjetsjenen van 29 jaar zijn door de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor hun betrokkenheid bij een zware vechtpartij in de stationsbuurt van Hasselt. Een 37-jarige Marokkaan kreeg het zo zwaar te verduren dat men in het ziekenhuis een deel van zijn frontale hersenkwab moest verwijderen. De feiten speelden zich af op 6 augustus 2015. In totaal waren de daders met vier, maar twee beklaagden konden een celstraf ontlopen en moeten enkel een werkstraf uitvoeren. De politie kwam op het spoor van het kwartet door onderzoek met camerabeelden en de controle van hun BMW dezelfde nacht van de feiten. Daarnaast waren er ook enkele getuigen. Het Tsjetsjeens kwartet moet samen in totaal 142.575 euro betalen aan het Marokkaans slachtoffer van de vechtpartij.